Index Vakbarát Hírportál

A sereghajtó után az utolsó előttitől is kikapott a Liverpool

2022. október 29., szombat 22:57

A Leeds United óriási meglepetésre 2–1-re nyert a Liverpool otthonában, ezzel nyolc meccs, összességében pedig 21 és fél évnyi várakozás után győzte le ismét a riválist az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Jürgen Klopp együttese továbbra is szenved odahaza: a Liverpool hiába nyert erődemonstrációnak is beillő módon az Ajax ellen a Bajnokok Ligája hétközi fordulójában, a Premier League-ben a sereghajtó Nottingham Forest után a 14. fordulót utolsó előtti helyről kezdő Leeds Unitedtól is sikerült kikapnia.

A vendégcsapat Joe Gomez pocsék hazaadása után már a 4. percben megszerezte a vezetést Rodrigo góljával. Az első negyedóra végén Mohamed Szalah válaszolt a spanyol góljára, ezzel viszonylag gyorsan visszajött a meccsbe a Pool (1–1). Innentől úgy tűnt, csak az lesz a kérdés, mikor fordítja meg a meccset a vörös mezes alakulat...

Csakhogy nem volt az a ziccer, amit Roberto Firmino vagy Darwin Núnez ne tudott volna elpuskázni az első játékrészben. A második félidőben már valamivel koncentráltabbnak bizonyultak a hazai támadók, ám ekkora már igazi meccsflow-ba került a leedsi kapus, Illan Meslier, aki Núnezen két nagy bravúrral is kifogott, majd a hajrában Firmino közeli fejesét is védeni tudta, úgy, hogy a labda alig pattant ki róla, majd azt is pikk-pakk megfogta.

A slusszpoén a 89. percben jött, amikor a mindössze húszesztendős Crysencio Summerville megpattanó lövése Alisson kapujának bal alsó sarkában kötött ki (1–2). Innentől hiába rohant előre a házigazda, egyszerűen nem maradt elég idő ahhoz, hogy egyáltalán az egalizálás összejöhessen a meccsen másodszorra is...

Döbbenetes statisztika, de a Liverpool több mint négy és fél éve szerződtetett védője – ma már csapatkapitánya – Virgil van Dijk most először volt a vörösök játékosaként vesztes csapat tagja az Anfield Roadon. 

Bár, ha hozzátesszük, hogy Klopp együttese a legutóbbi harminc hazai pályán megvívott meccsén szintén veretlen maradt, annyira talán mégsem meglepő.

Az annál inkább, hogy a 23 győzelemből és hét döntetlenből álló PL-sorozat épp a Leeds United ellen szakadt meg.

Az előző idény ezüstérmese ezzel visszacsúszott a tabella 9. helyére, míg Jesse Marsch együttese a 15. pozícióba jött fel.

A játéknap korábbi mérkőzéseiről itt olvashat!

LABDARÚGÁS
ANGOL BAJNOKSÁG
14. FORDULÓ

Liverpool–Leeds United 1–2 (Szalah 14., ill. Rodrigo 4., Summerville 89.)

(Borítókép: Darwin Núnez kihagyott ziccerei megbosszulták magukat. Fotó: John Powell/Liverpool FC/Getty Images)

Rovatok