Index Vakbarát Hírportál

A világ legpechesebb futballistája megint lemarad a világbajnokságról

2022. november 10., csütörtök 10:05

Sérülése miatt nem utazhat a katari világbajnokságra Marco Reus, a német válogatott és a Borussia Dortmund játékosa – erősítették meg német sajtóértesülések a kerethirdetést megelőző órákban.

A 33 éves középpályás már több világeseményt volt kénytelen kihagyni sérülései miatt pályafutása alatt, és a jövő vasárnap kezdődő világbajnokság sem lesz kivétel, mivel nem épült fel időben sérüléséből. November 5-én 24 perc erejéig visszatérhetett a pályára a Bochum elleni bajnokin, de a legutóbbi mérkőzést a Wolfsburg ellen már újra kénytelen volt kihagyni sérülés miatt. 

Reus még szeptember közepén, a Schalke elleni bajnoki rangadón szenvedett súlyos bokasérülést, és hordágyon vitték le a pályáról, de akkor még nem dőlt el biztosan, hogy felépül-e a világbajnokság rajtjáig. A német válogatott kerethirdetését megelőző órákban azonban megerősítették, hogy 

a katari világeseményről is lemarad a világ legpechesebb futballistája címre jó eséllyel pályázó középpályás. 

Reus sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a 2014-es vb-t, melyet a német válogatott megnyert, valamint a 2016-os Eb-t, majd szerepelt a 2018-as világbajnokságon, de akkor a németek már a csoportkörben búcsúztak, legutóbb pedig – saját döntése alapján – lemaradt a részben magyarországi rendezésű Eb-ről.

Nem ő az egyetlen fontos hiányzója a német válogatottnak, ugyanis Timo Werner, az RB Leipzig támadója sem utazhat a csapattal, mivel november elején szenvedett ínszalagszakadást. Hansi Flick szövetségi kapitány a végleges keretét csütörtök délben hirdeti ki.

A németek nem kerültek könnyű csoportba a világbajnokságon, mivel Costa Rica és Japán mellett a spanyol válogatottal is össze kell csapniuk már a csoportkörben. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok