Index Vakbarát Hírportál

Megsérült a németek sztárja, lemarad a világbajnokságról

2022. november 3., csütörtök 16:47

Megsérült Timo Werner, az RB Leipzig és a német labdarúgó-válogatott támadója – írja a lipcsei együttes a hivatalos oldalán.

A 26 éves játékos a Sahtar Doneck elleni szerdai Bajnokok Ligája-találkozón (a Leipzig 4–0-ra nyert, és továbbjutott) szenvedett ínszalagszakadást, a csütörtöki vizsgálatok után pedig kiderült, hogy felépülése több időt vesz igénybe, így biztosan lemarad a két hét múlva kezdődő világbajnokságról.

„Nagyon szomorú hír. Sajnálom Timót, hogy ki kell hagynia a világbajnokságot, amelyen nagyon szeretett volna játszani. A kiesése nagy veszteség a csapat számára, mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk neki” – fogalmazott Hansi Flick szövetségi kapitány. 

Werner idén nyáron tért vissza korábbi csapatához, ebben az idényben 16 tétmeccsen kilenc gólja és négy asszisztja van.

A Nationalelf november 23-án kezdi meg szereplését a tornán, a csoportban Spanyolország, Costa Rica és Japán lesz az együttes ellenfele.

Szintén csütörtöki hír, hogy a Radio Marca információi szerint a német szövetség megpróbálja meggyőzni Toni Kroost, hogy utazzon el a világbajnokságra, és csak ezt követően vonuljon vissza a válogatottságtól. 

(Borítókép: DeFodi Images / Getty Images Hungary)

Rovatok