Index Vakbarát Hírportál

A ferencvárosi Aissa Laidounit is elviszi Katarba a tunéziai kapitány

2022. november 11., péntek 20:26

Aissa Laidouni is tagja a tunéziai válogatott keretének a jövő vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon – adta hírül a futballistát az NB I-ben foglalkoztató FTC honlapja alapján a Magyar Távirati Iroda.

Bár kisebb meglepetésre a marokkóiak világbajnoki keretéből mindkét Mmaee testvér, Sammy és Ryan is kimaradt, így sem maradunk Ferencváros-légiós nélkül a katari tornán. A tunéziai válogatott Aissa Laidouni ugyanis ott van a tornára nevezett 26 fős keretben.

Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportigazgatója ráadásul úgy számol, futballistájuk jó eséllyel az alapcsapat tagja is lesz majd a mundiálon – elvégre 2021 tavaszán történt debütálása óta pikk-pakk eljutott 24 válogatottságig, többnyire a kezdőben bizonyítási lehetőséghez jutva.

Tunézia hatodszor jutott ki a vb-re, ahol a D csoportban a címvédő Franciaország mellett Ausztrália és Dánia lesz az ellenfele.

Az FTC honlapja egyébként kiemelte, 2014 után történik meg ismét, hogy egy játékosuk a vb-n szerepeljen, akkor a bosnyák válogatott Muhamed Besic volt ott Brazíliában. A világbajnokság után pedig el is adták a középpályást átigazolási pletykák szerint mintegy 5 millió euróért cserébe az angol élvonalbeli Evertonnak.

(Borítókép: Aissa Laidouni. Fotó: ANP / Getty Images)

Rovatok