Index Vakbarát Hírportál

A FIFA vendége lesz Orbán Viktor Katarban

2022. november 16., szerda 15:39

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vendégeként vesz majd részt Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon. Az ugyanakkor még nem ismert, hogy a kormányfő jelen lesz-e a magyar idő szerint vasárnap 5 órakor kezdődő nyitó mérkőzésen.

Vasárnap kora este a házigazda és Ecuador összecsapásával veszi kezdetét a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság.

A 24.hu megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor részt vesz-e a nyitó ceremónián, illetve hogy a torna alatt bármikor készül-e Katarba.

A lap azt a választ kapta, hogy

a miniszterelnök – amikor az ideje engedi – hivatalos vendégként, a FIFA meghívottjaként részt fog venni a vb-n.

Havasi Bertalan arra konkrétan nem tért ki, hogy a nyitó meccsen vagy esetleg más mérkőzéseken lesz majd ott a kormányfő.

A katari torna előtt több ország is fenntartásait hangoztatta. Mint megírtuk, a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendező országában, Katarban a helyi törvények szerint illegális a homoszexualitás, sőt a világbajnokság nagykövete, Hálid Szalman szerint a homoszexualitás damage in the mind, azaz agybaj.

Emiatt több válogatott is úgy indult útnak a közel-keleti országba, hogy erős üzenetet fogalmazott meg Katarnak címezve. Így tett az angol válogatott is, mivel repülőgépén feltüntette a Rain Bow, azaz a Szivárvány feliratot.

Rovatok