Index Vakbarát Hírportál

„Olyan érzés, mintha börtönben lennének a játékosok Katarban”

2022. november 22., kedd 13:22

Emile Heskey korábbi angol válogatott támadó véleménye szerint a világbajnokság ideje alatt az edzőtáborok könnyen olyan érzést válthatnak ki a játékosokból, mintha börtönben lennének. Főleg, ha a világbajnokság egy sivatag közepén van – osztotta meg gondolatait Heskey a Sun Sportnak.

A 62-szeres angol válogatott támadó többek között a 2002-es világbajnokságon is szerepelt a nemzeti együttessel, ahol hasonló tapasztalatai voltak, mint a jelenlegi katari körülmények.

Katar egy rendkívül kicsi ország, valószínűleg a játékosok többnyire, ha nem mérkőzéseket játszanak vagy nem edzenek, akkor a hotelszobáikban lesznek, ami mentálisan megterhelő lehet számukra, és úgy érezhetik, mintha egy börtönben lennének

– mondta Heskey. Hozzátette, ha ezeket a körülményeket sikerül kizárniuk az angol futballistáknak, a világbajnoki címre is jó eséllyel pályázhatnak Gareth Southgate játékosai.

 Nekem ez sosem jelentett problémát, de több csapattársamnak annak idején komoly gond volt, hogy a világbajnokság ideje alatt korlátozott helyekre mehettek csak, és előre meghatározott időpontban kellett több helyszínen megjelenniük. Szinte csak a szállodában tudtak kikapcsolódni, ami miatt úgy érezték, mintha egy börtönben lennének.

Egyelőre ezek a nehézségek nem látszódtak meg az angol válogatott játékán, mivel többek között Bukayo Saka duplájának köszönhetően 6–2-re győzték le Irán legjobbjait a nyitómeccsen. A mérkőzésről részletes, helyszíni tudósításunkat alább olvashatják.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti az összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok