Index Vakbarát Hírportál

„Cristiano Ronaldóék tudják, hogy képesek vagyunk ártani nekik”

2022. december 3., szombat 00:00

Svájc remek mérkőzésen múlta felül Szerbiát, megszerezve az utolsó nyolcaddöntős helyet a katari világbajnokságon, Breel Embolo pedig úgy véli, hogy Portugália ellen is képesek lehetnek a bravúrra.

Rendkívül fordulatos összecsapást követően várta a futballistákat az interjúfolyosó, hiszen a svájci vezetésre két szerb gól jött, de így is pont nélkül maradtak Dusan Tadicsék. A rutinos játékmester szerint kiesésük kulcsa egyértelműen a gyenge védekezésük volt.

Mint az összes meccsünk, ez a mostani is olyan volt, mint egy hullámvasút, előbb ők szereztek vezetést, aztán fordítottunk, aztán a legrosszabb pillanatban egyenlítettek a svájciak, majd szerezték meg ismét az előnyt. Ezen a szinten nem lehet három meccsen nyolc gólt kapni, ez túl sok, ennyivel nem lehet továbbjutni. Tudtuk, hogy nehéz csoportunk lesz, talán a legnehezebb a világbajnokságon, de ezen a szinten ez akkor sem fér bele

– mondta a kiesést követően Dusan Tadics.

Az Ajax és a szerb válogatott csapatkapitánya arra is kitért, hogy valóban tehetséges csapat a nemzeti együttes, de néha ez nem elég, mert szervezettebb játékra lenne szükség ahhoz, hogy a védelem jobban teljesítsen.

A szerbeknek ennek ellenére megvolt az esélyük a meccs előtt, hogy kiharcolják a továbbjutást.

„Megvolt az esélyünk, ezt szerettük volna, hogy az utolsó meccsen küzdhessünk a továbbjutásért, próbáltuk megnyerni a találkozót, ez nem sikerült. Ez csakis a mi hibánk. Megvoltak a lehetőségeink, nem használtuk ki őket, most már előre kell tekintenünk” – tette hozzá a 34 éves klasszis.

Érthetően sokkal elégedettebben érkezett az interjúfolyosóra a svájciak második gólját jegyző (ezzel a tornán kétgólos) Breel Embolo, aki franciául, németül és angolul is felelt a média kérdéseire.

Elsőként arról faggattuk, hogy tisztában volt-e azzal a svájci válogatott a hajrában, hogy ha még egy gólt szerez, akkor nem csupán a továbbjutás van meg, de a csoportelsőség is.

„Egy kicsit túl későn tudtuk meg, Kamerun a brazilok elleni találkozó legvégén szerzett vezetést, egy kicsit későn jött az afrikai csapat gólja” – válaszolta Breel Embolo az Index kérdésére, majd a portugálok elleni folytatással kapcsolatos érdeklődésünkre is felelt.

Az ellenfél nem lesz ismeretlen a svájciak számára, hiszen a Nemzetek Ligájában júniusban kétszer is összecsaptak egymással, és bár a portugálok előbb 4–0-ra nyertek, a genfi találkozón Haris Seferovic első percben szerzett találata a házigazda sikerét hozta.

Nehéz mérkőzés lesz, mert a portugál válogatottban kiváló képességű futballisták szerepelnek. Az elmúlt hónapokban többször is játszottunk velük, tudják, hogy képesek vagyunk arra, hogy gondot okozzunk nekik, de mi is azt, hogy remek csapatuk van, minden poszton csodálatos játékosokkal, úgyhogy rendkívül nehéz mérkőzés lesz, mint mindegyik ebben a szakaszban. Ezen a világbajnokságon láthatjuk, hogy mindenhol nüanszok dönthetnek, úgyhogy rajtunk áll, hogy koncentráljunk, elemezzük ki az ellenfelet, legyünk kompakt együttes, teljesítsünk jól, és szerezzünk eggyel több gólt, mint a portugálok

– mondta lapunknak a Monaco 25 éves támadója.

Embolo ezt követően újságírói kérdésre elmondta, vegyes érzések vannak benne, mert egyrészről örül, hogy a célkitűzés, a nyolcaddöntőbe jutás összejött, ugyanakkor sokszor voltak közel ahhoz, hogy még jobb eredményt érjenek el, Brazília ellen a végén buktak egy pontot, és itt is megvolt az esélyük a negyedik találat megszerzésére, ami mint kiderült, csoportelsőséget ért volna.

A pályán lévő feszültségről elmondta, hogy egy szoros, kiegyenlített és fontos meccsen előfordul, de a meccs után mindenki tisztázott mindent, mert ez a fair play lényege.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
G CSOPORT, 3. FORDULÓ
Szerbia–Svájc 2–3  (Mitrovics 27., Vlahovics 35., ill. Shaqiri 20., Embolo 44., Freuler 48.)
Kamerun–Brazília 1–0  (Aboubakar 92.)
A csoport végeredménye:  1. Brazília 6 pont (3–1), 2. Svájc 6 (4–3), 3. Kamerun 4 (4–4), 4. Szerbia 1 (5–8)

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a világbajnokságot?

  • 22167
    Argentína
  • 21804
    Franciaország
  • 10096
    más
  • 5455
    Anglia

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Breel Embolo a Szerbia–Svájc világbajnoki mérkőzésen csapata harmadik gólja után 2022. december 2-án. Fotó: Francois Nel / Getty Images)

Rovatok