Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt? Ebben a csapatban folytatja januártól Cristiano Ronaldo

2022. december 5., hétfő 13:56

Vége az átigazolási huzavonának, Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását Cristiano Ronaldo, az ötszörös aranylabdás portugál az al-Nasszr együtteséhez igazol – állítják egybehangzó spanyol lapértesülések.

Hiába tűnt úgy a napokban, hogy mégsem jön össze az elképesztő pénzekről szóló üzlet a Manchester Unitedtől viharos körülmények között távozó Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiába való igazolása, úgy tűnik, az üzlet mégis megköttetett. 

Legalábbis a spanyol Marca című lap azt állítja, hogy a felek között megszületett az egyezség, így az ötszörös aranylabdás portugál labdarúgó a jövő év január elsejétől már hivatalosan is a szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszr csapatát erősíti majd. 

A lap információi szerint a szerződés két és fél idényre szól, az ingyen szerződtetett klasszis pedig elképesztő összeget tehet majd zsebre a klubnál, fizetése szezononként állítólag 200 millió euró lesz majd. 

Ez jócskán több, mint amit Lionel Messi vagy Neymar Jr. keres a PSG-nél, ugyanis mind az argentin, mind a brazil ász körülbelül 70-75 milliót keres a francia együttesnél – Ronaldo gázsija ennek majdnem háromszorosa lehet. 

Ugyan egyelőre sem a szaúdi klub, sem a jelenleg a portugál válogatottal a holnapi, Svájc elleni világbajnoki nyolcaddöntőre készülő Cristiano Ronaldo nem erősítette meg hivatalosan a szerződéskötést, a spanyol lapértesülések egybehangzók az ügyben. 

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép:  Cristiano Ronaldo. Fotó: Thaier Al-Sudani / Reuters)

Rovatok