Index Vakbarát Hírportál

„Ócska cirkuszi produkcióból” a világbajnok méltó vetélytársa lett Anglia

2022. december 11., vasárnap 11:22

Az angol sajtó a világbajnoki búcsú ellenére is igyekszik szépnek látni válogatottja katari teljesítményét. A Daily Mirror szerint lehetne kifogásokat keresni, de a jelenlegi francia csapattal szemben kiesni egyáltalán nem szégyen. A Daily Star pedig rögzíti a tényt: a futball most sem tér haza. A franciák a szerencséjüket, no meg az Olivier Giroud, Hugo Lloris kettőst áldják – a trió nélkül aligha lett volna meg a továbbjutás.

A Magyar Távirati Iroda gyűjtötte össze az Anglia–Franciaország (1–2) világbajnoki negyeddöntő másnapján a két országban megjelent újságok meccsel kapcsolatos címlapjait.

ANGLIA

BBC
„Brutális végkifejlet, a háromoroszlánosok fájdalmas búcsúja."
    
Daily Mirror
Az angoloknak mindig van kifogásuk a vb-kiesésre, de ez a franciáktól elszenvedett vereség nem szégyen."
    
Daily Star
A futball nem tér haza."
    
The Sun
Harry fájdalma. A bátor Kane-nek meg kell küzdenie a könnyekkel, miután Anglia alulmaradt a franciákkal szemben."
    
Daily Mail
Hogy hagyhatná el Gareth Southgate kapitány ezt a csapatot? Biztosan megszakadt a szíve, de az ő vezetésével a háromoroszlánosok egy ócska cirkuszi produkcióból igazi futballnagyhatalommá váltak."
    
Guardian
Mindenünket feltettük volna Kane büntetőjére. Végül mégis a könnyeivel küszködött."

    
FRANCIAORSZÁG

RMC
„A kékek szenvedtek, de ott lesznek az elődöntőben Marokkó ellen. Az álom folytatódik, és a franciák Olivier Giroud mentő találatának és Hugo Lloris parádés védéseinek köszönhetően legyőzték az angolokat."    

Le Monde

A vb első igazi tesztjét a franciák győztesen teljesítették, nem kis szenvedés árán. A döntőért Marokkóval kell megküzdenünk."
    
L'Equipe
Micsoda szerencse! Az utolsó pillanatig feszült meccsen végül sikerült elbúcsúztatni az angolokat. Szerdán a vb legnagyobb szenzációját okozó csapat következik."

Arról, hogy a franciáknak valóban szerencséjük volt-e a negyeddöntőben, s ha igen, akkor a meccs mely pontjain; illetve Gareth Southgate-nek érdemes lehet-e még egy esélyt adni, például a 2024-es Európa-bajnokságig Bogdán Ádámmal, a Ferencváros 21-szeres válogatott kapusával, a Liverpool korábbi játékosával beszélgettünk a Sportcast vb extra legutóbbi adásában.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Anglia–Franciaország 1–2 (0–1)
al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 895 néző. Vezette: Sampaio (brazil)
Anglia: Pickford – Walker, Stones (Grealish, 98.), Maguire, Shaw – Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), Kane, Foden (Rashford, 85.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé (Coman, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Kane (54. – 11-esből), ill.Tchouaméni (17.), Giroud (78.)

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(MTI/Index)

Rovatok