Index Vakbarát Hírportál

Elszabadult a pokol a meccs után, előkerült a könnygáz

2022. december 11., vasárnap 12:22

Brüsszelt követően Párizsban is rendőröknek kellett megfékezniük a katari világbajnokság mérkőzései után ünneplő tömeget.

A francia rendőrség könnygázt vetett be a Champs-Élysées-n, miközben a szurkolók Franciaország és Marokkó győzelmét ünnepelték Párizsban. A marokkói válogatott Portugáliát, a francia csapat Angliát győzte le a katari világbajnokság negyeddöntőiben.

A Reuters szerint már a Marokkó–Portugália-mérkőzés (1-0) után ezrek ünnepeltek Párizsban, majd az Anglia–Franciaország-összecsapást (1-2) követően még többen csatlakoztak hozzájuk.

A hírügynökség arról is beszámolt, hogy az emberek boltok kirakatait törték be, összecsaptak a rendőrökkel és tüzeket is gyújtottak.

November 27-én Brüsszel utcáin tört ki zavargás, miután Marokkó 2–0-ra legyőzte Belgiumot. A rendőrség vízágyút és könnygázt is bevetett a tomboló szurkolók ellen, akik autókat és elektromos rollereket gyújtottak fel.

A katari világbajnokság az elődöntőkkel folytatódik, kedden Argentína–Horvátország-, szerdán Franciaország–Marokkó-meccset rendeznek.

(Borítókép: Julien Mattia / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok