Index Vakbarát Hírportál

Pelé üzenete Messinek: Diego most biztosan mosolyog

2022. december 19., hétfő 13:55

Lionel Messi felért az abszolút csúcsra a tegnapi világbajnoki címével. A 35 éves argentin sztárjátékos gyakorlatilag mindent megnyert, amit a futballban meg lehet, de a világbajnoki trófeával lett teljes a gyűjteménye. Így borult le a (sport)világ Messi előtt.

Argentína ülhetett fel harmadszor a világ trónjára, miután a katari vb fináléjában 2–2-es rendes játékidőt követően 3–3-as 120 perc után a tizenegyespárbajban 4–2-re legyőzte a címvédő Franciaországot. Lionel Messi pedig ezzel kivívta magának az elismerést, hogy minden idők legjobb játékosaként emlegessék. A leghíresebb közéleti személyiségek, politikusok, sportolók egyaránt gratuláltak az újdonsült világbajnoknak. 

Ma a labdarúgás tovább meséli történetét, izgalmasan, ahogy mindig. Messi megnyerte a világbajnokságot, ahogyan azt megérdemelte. Az én drága barátom, Mbappé négyszer talált be a döntőben. Mekkora ajándék volt, hogy ezt a csodát nézhettük, a sportág jövőjét. És nem felejtek el gratulálni Marokkónak sem az elképesztő menetelésért. Jó tündökölni látni Afrikát. Gratulálok, Argentína! Diego most biztosan mosolyog 

írja a háromszoros világbajnok Pelé (vagy a családja, a brazil legenda állapotáról ellentmondásos információk keringenek) az Instagramon. 

A brazil futball másik nagy alakja, a 46 éves Ronaldo Nazário Twitteren üzent Messinek, bár a helyszínen biztosan ő is gratulált az argentinnak. „Rengeteg brazilt – és más embereket a világ minden pontjáról – láttam szurkolni Messinek ebben a zseniális döntőben. Ez egy zsenihez méltó búcsú egy olyan embertől, aki túl azon, hogy a világbajnokság sztárja, egy korszak kapitánya. Gratulálok, Messi!” – írta Ronaldo. Azóta egyébként Messi bejelentette, nem vonul vissza a válogatottságtól, mert szeretné világbajnokként viselni a címeres mezt. 

A brazil merítésből Neymar kevés, ám annál többet mondó szavakat intézett Messihez: 

Gratulálok, testvér. 

A brazil válogatottat sokan esélyesnek tartották a 2022-es világbajnokságon, ám a negyeddöntőben Horvátország ellen tizenegyespárbajban vereséget szenvedtek Neymarék. 

Luis Suárez, Messi nagyon jó barátja, egyben korábbi klubtársa gratulált, majd hozzátette: Bárki bármit mondhat, te vagy a legjobb!

A tenisz legnagyobbjai is megosztották gondolataikat a döntőről. Roger Federer Instagramon azt írta:

Mesébe illő történet, Argentína! Lionel Messi, te időről időre újradefiniálod a nagyság fogalmát. Kiváltság téged nézni!

Rafael Nadal mindkét döntős csapatnak gratulált, Andy Murray pedig egyenesen minden idők legjobb sportolójának nevezte Messit. Az argentinok legendás teniszezője, Juan Martín del Porto pedig az utolsó tizenegyes után valósággal robbantott posztot a Twitterre, amit le sem kell fordítani: 

Kalapot emelnek a politikusok is

Természetesen a politikusok sem maradhattak ki az üdvözlő posztokból. Tudjuk jól, hogy a like-halmozás mindenkinek fontos, illetve ebbe az üzenetbe nem igazán lehet belekötni. Úgyhogy a legtöbb PR-stáb szintén felült a Messi-vonatra, hogy egy kis elérést kalapozzon. 

Gratulálok Argentínának és a GOAT-nak (minden idők legjobbja), Lionel Messinek a csodálatos világbajnoki címhez

– írja Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke. 

De India vagy Törökország miniszterelnöke sem maradhatott ki a gratulációból. Recep Tayyip Erdogan angolul és spanyolul egyaránt üzent Argentínának és Messinek. Narendra Modi pedig az indiaiak nevében is megköszönte ezt a csodálatos világbajnoki döntőt. 

A legizgalmasabb futballmeccsek egyikeként fognak emlékezni erre a döntőre. Gratulálok Argentínának, remekül játszottak az egész tornán. Argentína- és Messi-rajongó indiaiak milliói ünneplik ezt a káprázatos győzelmet

– írja India miniszterelnöke. Nem véletlen, hogy megemlíti az indiaiak rajongását Messiért és Argentínáért, ugyanis Indiában nagy divat nekik szurkolni. Nem véletlen, hogy egy-egy argentin győzelem után óriási ünneplés kezdődött több indiai városban is. 

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Jabin Botsford / The Washington Post / Getty Images)

Rovatok