Index Vakbarát Hírportál

Őrület söpör végig Argentínán, majdnem minden újszülöttet Messiről neveznek el

2023. január 4., szerda 06:49

Egész Argentína módosult tudatállapotban van, amióta az ország labdarúgó-válogatottja december 18-án harmadszor is világbajnok lett. Ennek a különös delíriumnak a legfrissebb jele az, hogy szinte minden újszülöttnek a Lionel (vagy ha kislány, akkor a Lionela) nevet akarják adni a szülők. Természetesen a Lionel Messi iránti rajongás okán.

A tycsports.ar azt írja, hogy Rosarióban, Lionel Messi szülővárosában és Santa Fe tartományban 700 százalékkal megnőtt a Lionelre/Lionelára keresztelt újszülöttek száma a Lionel Messi (és talán a Lionel Scaloni szövetségi kapitány) iránti tiszteletből. 

A világbajnoki cím megszerzése felett érzett országos őrület első jele az volt, amikor csaknem ötmillióan vonultak ki Buenos Aires utcáira ünnepelni a Katarból a trófeával hazaérkező válogatottat. 

Csakhogy az időközben eltelt bő két hétben mit sem csillapult a lelkesedés, amelynek egyik megnyilvánulási formája, hogy ugrásszerűen megnőtt a Lionel/Lionela keresztnevet kapó újszülöttek száma.

A helyi anyakönyvi hivatal tájékoztatása szerint Santa Fe tartományban a korábbiakhoz képest megnyolcszorozódott a Lionelre vagy Lionelára keresztelt csecsemők száma. Ezek szerint egy egész évjáratra rányomja levakarhatatlan bélyegét a Lionel Messi (és Lionel Scaloni) irányította argentin válogatott diadala. 

A számok egyértelműen mutatják a robbanást. Októberig Rosarióban havonta átlagosan hat újszülött kapta a Lionel nevet, októberben és novemberben ez a szám 32-re, decemberben 49-re nőtt.

Azaz 700 százalékkal emelkedett a világ legjobb futballistája keresztnevét viselő kisdedek száma!

Ugyancsak jelentősen több Juliano, illetve Emiliano születik mostanában Argentínában. Nem nehéz kitalálni, hogy a fiatal csatár, Juliano Álvarez, illetve az excentrikus kapus, Emiliano „Dibu” Martínez iránt rajongásból. 

(Borítókép: Lionel Messi 2022. december 18-án. Fotó: Anp /  Getty Images)

Rovatok