Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő népünnepély vette kezdetét Argentínában Lionel Messiék győzelme után

2022. december 18., vasárnap 20:36

Az argentinok 36 évet vártak az ország harmadik labdarúgó-világbajnoki győzelmére. A fővárosban, Buenos Airesben gyakorlatilag mindenki utcára ment a katari torna fináléját követően, a szurkolókat teljesen magával ragadta a pillanatok alatt kialakuló fesztiválhangulat.

Teresa Bo, az al-Dzsazíra munkatársa egy Buenos Aires-i parkban nézte végig a döntőt, ahol az emberek hatalmas képernyőkön láthatták hazájuk győzelmét.

„Az emberek nevettek és sírtak, ünnepeltek, és megölelték egymást. Nagyon intenzív nap volt ez az argentinok számára” – jelentette az újságíró. Hozzátette: a tizenegyespárbaj után ezrek gyűltek össze a város központjában. Az interneten terjedő videók szerint a munka is másodlagos volt most Argentínában, mindenkit a vb tartott lázban.

Who wouldn't want to be in Buenos Aires now?#ARG pic.twitter.com/t2zVlIM3Ai

— BetVictor (@BetVictor) December 18, 2022

Here is some wild scenes from a Buenos Aires office building after #ARG captured their 3rd #FIFAWorldCup title with another redemption win vs. #FRA: pic.twitter.com/BvNQcJodFC

— Angelo Yacon (@AngeloYacon) December 18, 2022

Itt pedig azt láthatjuk, hogy reagált a tömeg, amikor eldőlt, hogy Argentína térhet haza a legfontosabb futballtrófeával Katarból.

Reaction to Argentina’s World Cup win from Buenos Aires!!!#WorldCupFinal #ARG pic.twitter.com/HQb2308ht7

— SportsGrid (@SportsGrid) December 18, 2022

A Buenos Aires-i obeliszknél hihetetlenül sok ember gyűlt össze ünnepelni, ami nem véletlen, hiszen ez tekinthető az argentin főváros legfontosabb jelképének, amit 1936-ban, a város alapításának 400. évfordulója alkalmából állítottak.

Buenos Aires... Sobrevivirá el McDonalds del Obelisco? * https://t.co/IFV7SmbmN3

— Luigino Bracci Roa ** (@lubrio) December 18, 2022

Buenos Aires gyakorlatilag minden argentin gólnál felrobbant, a győzelem pillanatában pedig olyan hangorkán söpört végig a városon, amire nagyon ritkán van példa.

The people of Buenos Aires reacting to Lionel Messi scoring the first goal of the #FIFAWorldCupFinal2022. pic.twitter.com/Vv3GQz3mU8

— The Declare Media (@thedeclaremedia) December 18, 2022

Az biztos, hogy most hatalmas buli veszi kezdetét a dél-amerikai ország minden szegletében. Ki gondolt volna erre a torna elején, amikor a Szaúd-Arábiától elszenvedett vereség után még az is benne volt a pakliban, hogy Messiék a csoportkör után csomagolhatnak, és repülhetnek haza...

#Messi#Argentinien. Tausende Einwohner der argentinischen Hauptstadt gingen auf die Straßen der Stadt, um den Sieg ihrer #Fußballmannschaft zu feiern! Es ist gerade 16 Uhr in #BuenosAires. Sie können sich vorstellen, was am Abend passieren wird ... pic.twitter.com/O5EBNBoXzp

— MB (@MB31357662) December 18, 2022

(Borítókép:   Luis ROBAYO / AFP)

Rovatok