Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo kölcsönbe megy Newcastle-be? Ugyan már, kacsa az egész…

2023. január 5., csütörtök 06:45

A Marca című, többnyire megbízható valóságtartalmú híreket megfogalmazó spanyol sportlap röppentette fel azt a kacsának bizonyuló hírt, miszerint a kedden Rijádba érkezett Cristiano Ronaldónak van egy titkos záradék a szerződésében. Ennek értelmében Ronaldo kölcsönbe a Newcastle Unitedhez távozhatna az al-Nasszrtól, ha az angol csapat bejutna a Bajnokok Ligájába. A szaúdi klub azonban tagadja mindezt.

A szóbeszédre az adhatott okot, hogy a Newcastle-nek és az al-Nasszrnek végső soron ugyanaz a tulajdonosa: a Saudi Public Investment Fund nevű állami befektetési alap. 

Mindez logikusnak tűnt, csakhogy nem volt igaz. Az al-Nasszr ugyanis tagadja a pletykát, és a szaúdi klub szóvivője hangsúlyozta az ESPN-nek: a kedden Rijadba érkezett Ronaldo ki fogja tölteni két és fél éves szerződését annál a klubnál, ahol egy év alatt – az összes bónusszal együtt – 200 millió euró lesz a jövedelme. 

Kacsa és szarka

A Ronaldo szerződésében lévő állítólagos titkos záradék, a menekülési útvonal a Newcastle Unitedhez arra az esetre, ha a „szarkák” Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végeznének a Premier League-ben, nem más, mint fake news, azaz kacsa – tudta meg az ESPN munkatársa, Mark Ogden a szaúdi klubtól.

A sztori mindenesetre meglehetősen komoly blamázs a Marcának, amely először szellőztette meg az állítólagos titkos záradék, a Newcastle-be kölcsönadás lehetőségének meglétét. Íme a bizonyíték:

Aztán nem egészen 24 órával később, kedden már cáfolatra kényszerült a madridi lap, amit igencsak suta módon, sumákolva oldott meg:

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2022. december 6-án. Fotó: Richard Sellers / Getty Images)

Rovatok