Index Vakbarát Hírportál

A Wolverhampton kiütötte a Liverpoolt, szenvedve hozta a kötelezőt az MU

2023. február 4., szombat 18:18

Továbbra is mélyrepülésben a Liverpool: Jürgen Klopp csapata a hatodik bajnokiján is nyeretlen maradt 2023-ban, sőt ezúttal kifejezetten kínos, háromgólos pofonba szaladt a Wolverhampton otthonában. A Manchester United számára sem alakult könnyedén a 20. forduló, hiába vezetett a csapat már 2–0-ra is a Crystal Palace ellen, Casemiro felelőtlensége miatt az utolsó pillanatokig izgulni kellett a rekordbajnok sikeréért.

Hiába fogadkoztak Jürgen Kloppék, már a meccs legelején bajba került a tavalyi Bajnokok Ligája-döntős: Joel Matip öngóljával ugyanis megszerezte a vezetést a 18. helyen, azaz kiesést jelentő pozícióban tanyázó Wolverhampton.

Tény: a Liverpoolnál egyetlen Premier League-csapat sem kapott több gólt a bajnokik első öt percében ebben az idényben.

Csakhogy nem csupán a mérkőzések első öt percével van mostanság gondja a Klopp-alakulatnak, ez pedig ezúttal is bizonyosodott: a 13. percben Craig Dawson a hazaiak második találatát is megszerezte (2–0).

A második félidő elején akadt néhány lehetősége a vendégeknek a szépítésre, ám ezekből nem született gól. Nem úgy a hajrá kezdetén Ruben Neves jól helyezett lövéséből – ami megpecsételte a vendégek sorsát (3–0).

Jürgen Klopp hasonló válságot még egyszer sem élt át a Pool menedzsereként: csapata 2023-ban még nyeretlen a ligában, pedig ez már a negyedik bajnokija volt. S az összkép sem biztatóbb: hét tétmeccsből mindössze egyet tudott megnyerni az esztendőben, a Wolves ellen az FA-kupa-párharcban megismételt találkozón elért diadal sem ért sokat, mivel másfél héttel később a Brighton ellenében abból a sorozatból is kizúgtak a vörösök.

Egészen más hangulatban készülhetett a Crystal Palace elleni bajnokira a Manchester United. Az Erik ten Hag irányításával magára találó rekordbajnok már a 7. percben előnybe került a Crystal Palace ellen. A szenzációs formának örvendő Marcus Rashford által kiharcolt büntetőt Bruno Fernandes értékesítette (1–0). A második félidőben Rashford duplázta meg a hazai előnyt, s ekkor úgy tűnt, akár magabiztos hazai siker is lehet a vége (2–0). Csakhogy a 70. percben egy kakaskodás után a videobíró jelzésére Casemirót kiállította a játékvezető.

Innentől teljesen megváltozott a játék képe, a Palace a 76. percben Jeffrey Schlupp remek mozdulatát követően ráadásul szépített (2–1). Patrick Vieira csapata vérszemet kapott, a francia menedzser két támadót is behozott, hátha az utolsó percekben így sikerül ismét pontot menteni a United ellen – ismét, hiszen két és fél hete egyszer már elcsentek egy pontot ten Hagéktól a hosszabbításban. Ám ezúttal ez nem jött össze, a több mint kilencperces ráadásban foggal-körömmel védekező MU kihúzta újabb kapott gól nélkül.

Ez volt Casemiro pályafutásának első kiállítása – az 596. tétmeccsén...

Folytatódott a Brentford jó sorozata, a középmezőny elején lévő együttes ugyanis 3–0-ra verte a sereghajtó és vendég Southamptont, így a PL-ben már kilenc mérkőzés óta veretlen.

Az utolsó előtti helyen szerénykedő Bournemouth egygólos vereséget szenvedett a Brighton otthonában, míg az Aston Villa házigazdaként kapott ki gólokban gazdag összecsapáson a Leicester Citytől.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
20. FORDULÓ

Manchester United–Crystal Palace 2–1 (Bruno Fernandes 7. – 11-es, Rashford 62., ill. Schlupp 76.)
Wolverhampton–Liverpool 3–0 (Matip 5. – öngól, Dawson 12., Neves 71.)

(MTI/Index)

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Rovatok