Index Vakbarát Hírportál

Megdöntötték Cristiano Ronaldo legkülönösebb rekordját

2023. február 10., péntek 10:50

Akkor, amikor Cristiano Ronaldo mesternégyest vágott Szaúd-Arábiában az Al-Nasszr színeiben, egy 24 éves nigériai játékos megfosztotta a veterán portugált legfurcsább rekordjától.

Még vasárnap történt a Napoli–Spezia Serie A-mérkőzésen, de csak most járta be a világsajtót, hogy Victor Osimhen, a nápolyiak csatára két gólt szerzett, és ezekből a másodikat úgy bólintotta a kapuba, hogy amikor találkozott a labdával, a feje 258 cm magasan volt. Ez két centiméterrel felülmúlja azt a 256 centis magasságot, ami eddig olasz bajnoki rekord volt, amit az akkoriban a Juventust erősítő Cristiano Ronaldo tartott 2019 óta.

Victor Osimhen nem akárki, ebben a bajnoki idényben 17 mérkőzésen 16 gólt szerzett a Serie A-ban, és az értékét 70 millió euróra taksálja a Transfermarkt. Vasárnap 3–0-ra győzött a Napoli Speziában, és a 73. percben fejelte a 24 éves nigériai ezt a szédületes gólt:

Mármost, a Sky Tech nevű vizuális mérőeszköz szerint Osimhen feje 258 cm magasan volt, amikor találkozott a labdával, és ezzel megdöntötte a Serie A-rekordot, amit Cristiano Ronaldo tartott 256 centivel 2019. december 18. óta, amikor a Sampdoria ellen 2–1-re megnyert meccsen ilyen magasról fejelte meg a labdát. Íme az összehasonlítás:

Persze az önjelölt statisztikusok azonnal előrukkoltak egy még magasabbról fejelt góllal, ami állítólag Fikayo Tomori nevéhez fűződik, 2021-ből. A nigériai szülők Kanadában született angol válogatott védője ominózus gólját a Milan játékosaként fejelte éppen a Juventus ellen, a 3–0-ra megnyert meccsen. Ezt elnézve nem olyan biztos, hogy Osimhen gólja áll a lista élén, de az abszolút hihető, hogy magasabbra ugrott, mint Ronaldo. Viszont azt is leszögezhetjük, a centik méricskélése helyett fontosabb lehet Ronaldonak, hogy csütörtökön megrúgta az 500. bajnoki gólját. 

(Borítókép: Daniele Mascolo / Reuters)

Rovatok