Index Vakbarát Hírportál

Messi volt a megmentő, káprázatos meccsen, vezéráldozattal nyert a PSG

2023. február 19., vasárnap 15:35

Lionel Messi parádés szabadrúgásgóljának köszönhetően a 95. percben harcolta ki újabb győzelmét a Paris Saint-Germain, amely, könnyen lehet, hogy elveszítette egy sztárját a közeljövőre.

A francia élvonal listavezetője a Lille-t fogadta a vasárnapi korai ütközeten, és minden úgy indult, ahogyan a párizsiak remélték: a 17. percre Neymar már gól + gólpassznál járt, előkészítéséből Kylian Mbappé volt eredményes, a PSG pedig 2–0-ra vezetett.

Mielőtt azt hihették volna a hazaiak, hogy innentől kezdve már sétagalopp lesz az összecsapás, a félidő derekán érkezett a szépítés Bafodé Diakité szöglet utáni fejesével (2–1), majd a második félidő elején Neymar ijesztőnek tűnő bokasérülést szenvedett, és le is kellett cserélni. 

Nem sokkal később Jonathan David büntetőjével egyenlített a Lille, amely a játékrész közepén André Gomes pazar indítása után Jonathan Bamba óriási löketével fordított (2–3)!

A párizsiak nem adták fel, a 87. percben Juan Bernat visszakészítése után Kylian Mbappé lövésével egyenlítettek, a 95. percben pedig a győzelmet is kiharcolta a listavezető: Lionel Messi 22 méteres szabadrúgása a kapufa tövéről pattant a kapuba (4–3). 

Ezzel ebben a párharcban az idény két bajnokiján összesen 15 gól esett, ami az évezred legmasszívabb termésének számít!

A PSG-nek így csak megszakadt a hárommeccses vereségsorozata, de a szurkolók aggódhatnak, hogy ez ne járjon újabb vezéráldozattal.

(Borítókép: Xavier Laine/Getty Images)

Rovatok