Index Vakbarát Hírportál

Varázskifli, büntető, ritka fejes: tud még futballozni a veterán világbajnok

2023. február 24., péntek 09:06

Ángel Di María megfiatalodott azóta, hogy remekelt december 18-án az Argentína–Franciaország labdarúgó-világbajnoki döntőben. A 35 éves zseni csütörtökön élete harmadik mesterhármasát szerezte, midőn a Juventus idegenben 3–0-ra legyőzte a Nantes-ot az Európa-ligában. Nem csoda, hogy örökbérlete van Lionel Scaloni válogatottjába.

A csütörtök esti labdarúgó Európa-liga-visszavágók fénypontja Ángel Di María fantasztikus mesterhármasa volt, az első, amit a Juventus színeiben elért a veterán világbajnok. Pályafutása során ez volt a 35 éves argentin harmadik triplázása:

A Fideo (Spagetti) becenévre hallgató cérnavékony labdarúgó a Juventus–Nantes Európa-liga visszavágón talált be háromszor a francia csapat hálójába. Messi földije (ő is Rosarióban született, csak egy évvel később, mint a Pulga) kis híján születésnapi ajándékkal lepte meg magát, hiszen február 14-én töltötte be a harmincötöt.

Az első gólja volt a legszebb, a 4. percben úgy csavarta be a labdát kifliszerűen a tizenhatos sarkától a jobb felső sarokba, hogy le sem kezelte, hanem egyből rászúrta. Ilyen rúgótechnikával nagyon kevés játékos rendelkezik.

A másodiknál ő harcolta ki azt a tizenegyest, amit maga értékesített, a harmadik pedig egy fejesgól volt, ami az ő esetében ritkaságszámba megy. A kapus már a gólvonalon túlról szedte ki a labdát.

Di María a legidősebb labdarúgó, aki az Európa-ligában mesterhármast szerzett Zlatan Ibrahimovics után, aki 2017 februárjában a Manchester United–St. Etienne-meccsen 35 éves és 136 napos korában triplázott:

Még egy mérföldkő: legutóbb Filippo Inzaghi szerzett három gólt az európai porondon a Juventus színeiben, még 2000 szeptemberében a Hamburger SV ellen. Ennek is már 23 éve…

Az idegenbeli 3-0-s győzelemmel 4–1-es összesítéssel jutott tovább az „öreg hölgy”. 

Minapi hír egyébként, hogy Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya kijelentette: két játékosa van, aki kirobbanthatatlan az együttesből, akik addig lehetnek válogatottak, ameddig csak akarnak:

az egyik természetesen Lionel Messi, a másik pedig Ángel Di María. 

(Borítókép: Ángel Di María 2023. február 23-án. Fotó: Daniele Badolato – Juventus FC / Getty Images)

Rovatok