Index Vakbarát Hírportál

Csodagólpassz előzte meg Lionel Messi 700. gólját

2023. február 26., vasárnap 22:36

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 25. fordulójának rangadóján a Paris Saint-Germain Kylian Mbappé és Lionel Messi vezérletével 3–0-ra kiütötte idegenben a Marseille-t.

A kilencszeres aranyérmes a tízszeres győztes ellen, a tabella második helyezettje a címvédő listavezető ellen – nem véletlen előzte meg óriási várakozás a meccset.

A marseille-i szurkolók vehemenciáját messze földön ismerik, de azért így is meglepően hatott, amikor még gól nélküli állásnál egy párizsi bedobásnál álltak a rendfenntartók a vendégjátékos mögött plexivel takarva, hogy ne akarja megdobni senki őt…

Szerencsére a játékra nem lehetett panasz, az első félidő derekán Lionel Messi és Kylian Mbappé percek alatt lerendezte a három pont sorsát.

Előbb a vb-győztes argentin ugratta ki remek passzal vb-gólkirály francia társát, aki kirobbanva a jobb alsóba lőtt, majd fordított szereposztásban született gól: Mbappé kötényben adott úgy középre, hogy az csak Messinek lehetett jó, ő pedig közelről nem tévesztett (0–2).

Lionel Messinek a klubsorozatokat figyelembe véve ez volt a 700. gólja, 672 barcelonai találat után 28-adszor volt eredményes a PSG-ben.

Lionel Messi has now scored 700 goals in just 840 club appearances during his career:

672 - Barcelona
28 - PSG

Another milestone
for magic Messi. pic.twitter.com/nsFfRoiNmv

— Squawka (@Squawka) February 26, 2023

A félidő hajrájában Mbappé és Marquinhos is növelhette volna az előnyt, majd Alexis Sánchez közeli szabadrúgása keltett kisebb riadalmat, de Gianluigi Donnarumma kipaskolta a labdát a léc alól.

A fordulást követően az olasz kapus ügyetlenkedése után újra Alexis Sánchez kozmetikázhatott volna, de nem tudott az üres kapuba találni, ezt pedig megbüntette a PSG:

Messi remek átemelésével megint Mbappé lépett ki, és kapásból a hosszú alsóba lőtt (0–3).

A francia csatár a 200. gólját szerezte meg a PSG színeiben, amivel beérte Edinson Cavanit az örökranglista élén.

200 - Kylian Mbappé a inscrit 200 buts avec Paris toutes compétitions confondues, égalant le record d'Edinson Cavani. Histoire. #OMPSG pic.twitter.com/ULXVxSds7u

— OptaJean (@OptaJean) February 26, 2023

Ezt követően már nem erőltette a támadásokat a PSG, amely könnyedén nyerte meg a rangadót, és tett újabb lépést a bajnoki cím megszerzése felé.

LIGUE 1

25. FORDULÓ

Marseille–PSG 0–3 (Mbappé 25., 55., Messi 29.)

Az élmezőny állása: 1. PSG 60 pont (62–23), 2. Marseille 52 (48–25), 3. Monaco 50 (53–34), 4. Lens 50 (39–20)

(Borítókép: Így védték a párizsi játékosokat – Nicolas Tucat / AFP)

Rovatok