Index Vakbarát Hírportál

Debrecenben tért vissza a győztes útra a Ferencváros

2023. február 26., vasárnap 18:27

A labdarúgó NB I 21. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros Ryan Mmaee duplájával 2–0-ra nyert Debrecenben, ezzel már 16 ponttal vezeti a bajnokságot.

A budapesti zöld-fehérek a legutóbbi öt fellépésükből háromszor is ikszeltek, ebből a legutóbbi két alkalom során is, Kisvárdán és a Kecskemét ellen.

Most az épp a fenti duót megelőzni készülő Debrecen otthonába látogatott a címvédő, a Loki pedig a legutóbbi négy fordulóban szerzett tíz pont után igencsak jó passzban várta az összecsapást.

Ennek ellenére a papírformának megfelelően a Fradi kezdett aktívabban, Ryan Mmaee lövésénél kellett Megyerinak bravúrt bemutatnia, majd Botka előkészítései után Frederiksen és Mmaee is újabb helyzetbe került – mindhiába.

Pont amikor már úgy festett, hogy kicsit rendeződtek a dolgok debreceni részről, jött Traoré meglódulása, majd Frederiksen beadása, Ryan Mmaee pedig megszerezte a vezetést (0–1).

A fordulást követően a hazai kapus kétszer is megajándékozta a ferencvárosiakat, de a vendégek nem büntették meg a hibákat.

A 70. percben Traoré távoli lökete csattant a lécen, majd Zachariassen hagyta ki az ismétlést, a 79. percben aztán már eldőlt a három pont sorsa:

Traoré készítette vissza lövésre a labdát Ryan Mmaeénak, aki 15 méterről, állítgatás nélkül a jobb felsőbe lőtt (0–2).

Nem sokkal később a csereként beálló Antonio Mance kapott utánrúgásért piros lapot, így megfogyatkozott a Debrecen.

Jöttek az újabb ferencvárosi lehetőségek, de Megyeri rendre a helyén volt, a végén pedig még a 100. NB I-es meccsét játszó Dzsudzsák Balázs szépíthetett volna 18 méteres szabadrúgásból, ám a válogatott rekordere picivel fölétekert.

NB I

21. FORDULÓ

Debrecen–Ferencváros 0–2 (R. Mmaee 37., 79.)

KORÁBBAN

Kecskeméti TE–Újpesti TE 2–2 (Tóth B. 83., 95., illetve Simon K. 12., Varga B. 52.)

Az élmezőny állása: 1. Ferencváros 49 pont (45–16), 2. Kecskemét 33 (30–22), 3. Kisvárda 32 (34–35), 4. Debrecen 30 (36–33)

(Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Rovatok