Index Vakbarát Hírportál

José Mourinho jogi lépéssel fenyeget

2023. március 1., szerda 10:59

José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője jogi lépéssel fenyegetőzik, miután kiállították őt kedden a Cremonese elleni összecsapás második félidejében.

A Roma 2–1-es vereséget szenvedett a Cremonese otthonában, a portugál vezetőedzőnek pedig a második félidő elején mutatta fel a játékvezető a piros lapot.

„Indulatos vagyok, de nem bolond” – mondta a 60 éves szakember, aki olyan hangfelvétel után kutat, amellyel igazolni tudja, hogy Marco Serra negyedik játékvezető „minősíthetetlen megnyilvánulására” reagált.

A meccs után odamentem a játékvezetőkhöz, hogy tisztázzam az ügyet. Marco Piccinini szerint nekem kellett volna bocsánatot kérnem. Aztán megmondtam Serrának, hogy lehetne benne annyi bátorság, hogy elmagyarázza, mi is történt, de úgy tűnik, memóriaproblémái vannak.

A portugál tréner azt is megemlítette, hogy az a játékvezető, aki a kiállítását kezdeményezte, Torinóból származik, a Roma pedig vasárnap a Juventus ellen lép pályára, sőt ha legyőzi egyik legnagyobb riválisát, akkor feljöhet a tabella negyedik helyére.

Nem tudom ezt a mérkőzést magam mögött hagyni, egyszerűen nem tudok a vasárnapi meccsre koncentrálni. Sajnálatos, ami Serrával történt, de addig tisztelek valakit, ameddig ő is tisztel engem

– zárta gondolatait Mourinho, aki ezzel együtt vállalja a felelősséget a keddi vereségért, mivel szerinte a második félidőben nagyobb nyomást kellett volna gyakorolniuk a kieső helyen álló Cremonesére.

(Borítókép: Giuseppe Bellini/Getty Images)

Rovatok