Index Vakbarát Hírportál

Haaland mesterötösével a City megsemmisítette Szoboszlaiékat

2023. március 14., kedd 22:54 | egy éve frissítve

A Manchester City a mesterötöst szerző Erling Haaland vezérletével 7–0-ra kiütötte a három magyar válogatott futballistát foglalkoztató RB Leipziget, így 8–1-es összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

A két együttes németországi összecsapásán a Manchester City nagy első félidei fölénye ellenére a lipcseiek 1–1-re végeztek, így maradt esélyük a visszavágóra, bár Marco Rose is hozzátette, hogy idénybeli legjobb teljesítményükre lenne ehhez szükség, illetve kiemelte, hogy Erling Haalandot jól semlegesítették hazai pályán, de a norvég gólvágót nem lehet teljesen kikapcsolni.

Nos, a németek trénere csapata legjobb teljesítményét nem kapta meg, Haalandét viszont igen…

A lipcseiek az első félidő derekáig tartották magukat, akkor egy kissé könnyű síppal befújt büntetőt értékesített Haaland, majd két percre rá Kevin De Bruyne kapufája után közelről duplázta meg az előnyt a norvég (2–0).

Az angolok nem sokkal később megúsztak egy újabb véleményes esetet, Ederson Laimer elleni megmozdulása maradt megtorlatlan.

A játékrész ráadásában eldőlt a továbbjutás kérdése, De Bruyne szöglete után Rúben Dias helyzete még kimaradt, a felszabadítás viszont Haalandról a kapuba került… (3–0).

A fordulást követően rögvest jött az angolok újabb gólja, bár a sorminta megszakadt, Jack Grealish visszagurított labdáját Ilkay Gündogan lőtte a hosszú alsóba (4–0).

Még fel sem ocsúdhattak Willi Orbánék, amikor már ismét a hálóban táncolt a labda, Haaland fejesét még védte a sérült Gulácsi Pétert helyettesítő Janis Blaswich, de a norvég ismétlése már utat talált a kapuba (5–0).

Percekre rá Akanji második közeli próbálkozása után pofozott be egy kipattanót Haaland, ezzel már 6–0 volt az állás.

Haaland lett a harmadik játékos Lionel Messi és Luiz Adriano után, aki egy BL-meccsen mesterötösig jut.

Ezen a ponton sok értelme már nem volt erőltetni a norvég sztár játékát, de igazából senkiét a hazaiaknál, úgyhogy gyorsan kipörgette öt cseréjét Pep Guardiola – a túloldalon pedig a 72. percben Szoboszlai Dominikot is lecserélték.

A végjátékban két kérdés volt, mennyire akar újabb gólt szerezni a City, és összejön-e a szépítés a Lipcsének, végül Kevin De Bruyne a 92. percben állította be a 7–0-s végeredményt.

A nap másik párharcában a Porto  hiába dolgozott ki 19 helyzetet – közte több kapufával –, egy gólt sem tudott szerezni az Inter  ellen, így nem volt esélye megfordítani a párharcot.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírását?

  • 12252
    Manchester City
  • 11793
    Real Madrid
  • 1472
    Milan
  • 513
    Inter

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Manchester City (angol) – RB Leipzig (német) 7–0 (Haaland 22., 24., 45+2., 54., 57. – az elsőt 11-esből, Gündogan 49., De Bruyne 92.)

Továbbjutott: a Manchester City, 8–1-es összesítéssel

Porto (portugál) – Inter (olasz) 0–0

Továbbjutott: az Inter, 1–0-s összesítéssel 

(Borítókép: Marc Atkins/Getty Images)

Rovatok