Index Vakbarát Hírportál

Olyan történt a vasárnap esti el Clásicón, amire húsz éve nem volt példa

2023. március 19., vasárnap 15:22

Idén harmadik alkalommal találkozik egymással a két spanyol gigász, a Barcelona és a Real Madrid. A vasárnap esti el Clásicón azonban a madridiak klubelnöke, Florentino Pérez nem vesz részt, amire 20 éve nem volt példa.

Spanyol sajtóinformációk megerősítették, amit már napok óta pletykálnak: a Real Madrid klubelnöke, Florentino Pérez nem látogat el a katalán fővárosba a vasárnap esti el Clásicóra. Szokatlan dolog ez a 76 éves üzletembertől, mivel a korábbiakban se a koronavírus-világjárvány, se a Luís Figo átigazolása körüli botrány nem tántorította el attól, hogy a helyszínen tekintse meg a két csapat közötti rangadókat. 

Ez azonban most megváltozik, Pérez saját akaratából nem utazik el a katalán fővárosba, személyes okokra hivatkozva – írja az AS. A Real Madrid elnöke nem szállt fel a csapat repülőjére a klub többi képviselőjével együtt. A madridiak nyitva hagyták Pérez számára a lehetőséget, hogy a délután folyamán magángéppel mégis Barcelonába utazzon, de ennek a valószínűsége közel a nullával egyenlő. 

A Barcelona körül kialakult botrány, a „Negreira-ügyalaposan rányomta a bélyegét a két klub közötti kapcsolatra. Mint ismeretes, a vád szerint a katalánok 2016 és 2018 között közel 1,4 millió eurót (530 millió forintot) fizettek a Katalán Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága elnökhelyettesének, José María Enríquez Negreirának. Az ügyben a helyi bíróság korrupció vádjával folytat vizsgálatot.

A fővárosi klub sokáig igyekezett a lehető legnagyobb mértékben kimaradni a botrány körüli vitából, de a jogi ügy előrehaladtával kénytelenek voltak állást foglalni. A múlt hétvégén, közel egy hónapos hallgatás után a Real Madrid bejelentette, hogy részt vesz az ügyben, ahogy azt a spanyol törvények engedik. 

Röviddel utána a katalánok elnöke, Joan Laporta megerősítette, hogy a két klub elnökségi tagjai nem fognak együtt ebédelni a mérkőzés előtt, ami megszokottá vált az elmúlt időben. A Barcelona elöljárói a hírek szerint közömbösek a Real Madrid döntésével szemben, és véleményük szerint a játék fontos, nem pedig az, hogy mi történik az igazgatói páholyban. 

Ennek ellenére úgy tűnik, a katalánok körül kialakult botrány a két klub kapcsolatát is megsínylette. 

A Barcelona–Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzés vasárnap este 21 órakor veszi kezdetét a Camp Nouban. A katalánok jelenleg kilenc ponttal vezetnek a második helyezett, címvédő Real Madrid előtt a tabellán. 

Rovatok