Index Vakbarát Hírportál

„A PSG inkább luxusáruház, mintsem egy futballcsapat”

2023. március 22., szerda 12:55

A Paris Saint-Germain nem egy csapat, hanem katari tulajdonosainak a luxusáruháza – Philipp Lahm, a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München korábbi csapatkapitánya szerint.

A Die Zeitnek adott nyilatkozatában a világbajnok és kétszeres vb-bronzérmes, 2017-ben visszavonult védő hangsúlyozta: a francia bajnoknál olyan kiemelkedő egyéniségek futballoznak, mint például Kylian Mbappé, Neymar vagy Lionel Messi, ugyanakkor csapatként alulteljesít – olvasható az MTI cikkében.

A leghíresebb futballisták közé tartoznak, rajongókkal és követőkkel a világ minden tájáról. A Bayern elleni párharcban azonban semmiféle természetfeletti nem tűnt fel, semmi, ami lelkesedést ébreszt, vagy aminek részese akarnál lenni.

A PSG továbbra sem tudta elérni legfőbb célkitűzését, a Bajnokok Ligája-győzelmet, a sorozat jelenlegi kiírásában a nyolcaddöntőben kettős vereséggel, szerzett gól nélkül búcsúzott Lahm egykori klubjával, a Bayernnel szemben.

Lahm úgy véli, a párizsi alakulat jelenlegi formájában nem más, mint egy kirakat tulajdonosainak vagyona és politikai szándékai szerint.

Ez a rendkívül drága csapat egy luxusáruházhoz hasonlít, amely kiállítja legértékesebb darabjait, amelyeket mindenki csodál, ugyanakkor senki nem engedheti meg magának őket. Ez nagy figyelmet és látványosságot garantál, ugyanakkor csupán gazdaságilag működik

– fogalmazott Lahm, aki szerint a PSG-be fektetett pénz politikai értelemben megtérült.

A labdarúgás népszerűsége alkalmassá teszi más célokra is, így működik a világ – hangsúlyozta a jövő évi németországi Európa-bajnokság fő szervezője, ugyanakkor leszögezte: – A futball valami más.

Véleménye szerint azoknál a nagycsapatoknál, amelyekkel a szurkolók azonosulni tudnak, a fejlődés egy folyamat.

Ez csak együttműködéssel, szolidaritással és közösségben sikerülhet. Ezek Európa értékei, de nyoma sincs ezekből a PSG-nél

– mondta Lahm.

Egészen hasonlóan vélekedett nemrégiben Zombori Zalán is a PSG-ről, amelyet egy rockegyütteshez hasonlított.

(Borítókép: Xavier Laine/Getty Images)

Rovatok