Index Vakbarát Hírportál

Véget ért Potter mágiája Londonban

2023. április 2., vasárnap 21:24

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea a hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette menedzserét, Graham Pottert.

Pottert a Brightonnál bemutatott remeklése után nagy reményekkel nevezték ki szeptember elején Thomas Tuchel helyére, de hiába a remek rajt (az első hat meccsből egy iksz után öt győzelem és összességében kilenc veretlen tétmeccs), a csapat játéka csak nem akart összeállni.

A télen óriási pénzeket költöttek a keret megerősítésére, ennek ellenére sorra jöttek a botlások, és bár a Bajnokok Ligájában bejutott a negyeddöntőbe a gárda, az Aston Villa elleni szombati vereség után csak a 11. a londoni csapat a Premier League-ben. 

A Chelsea bejelenti, hogy Graham Potter távozott a klubtól. Graham beleegyezett abba, hogy együttműködik a klubbal a zökkenőmentes átmenet elősegítése érdekében. A klubnál eltöltött ideje alatt Graham a BL negyeddöntőjébe juttatta a csapatot, ahol a Real Madriddal találkozunk. A Chelsea szeretne köszönetet mondani Grahamnek az erőfeszítéseiért, és sok sikert kívánunk neki a jövőben

– áll a klub közleményében.

Potternek összesen 31 mérkőzés adatott meg, 12 győzelem, nyolc döntetlen, 11 vereség és 33–31-es gólkülönbség volt a mérlege.

Helyét ideiglenes trénerként Bruno Saltor veszi át a londoniaknál.

Érdekesség, hogy ez már a második vasárnapi edzőváltás volt a Premier League-ben.

(Borítókép: Marc Atkins/Getty Images)

Rovatok