Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München korábbi edzője veheti át a Chelsea kispadját

2023. április 3., hétfő 09:26

Vasárnap késő este betelt az angol élvonalban szereplő Chelsea vezetőségénél a pohár, és menesztette posztjáról Graham Potter vezetőedzőt. A nemzetközi sajtó pedig már azt is tudni véli, ki lesz az utódja.

A Chelsea újabb vereségbe szaladt bele a hétvégén, ezúttal az Aston Villa győzte le a londoni kékeket a Stamford Bridge-en 2–0-ra. Mint utólag kiderült, ez volt az utolsó csepp a pohárban, vasárnap este Graham Potter vezetőedzőt menesztették posztjáról. 

A 47 éves szakember irányításával mindössze négy győzelmet aratott ebben a naptári évben a Chelsea, és a 11. helyig süllyedt a Premier League tabelláján. Sőt, az október közepe óta rendezett 19 forduló alatt mindösszesen négyszer tudott nyerni a csapattal a bajnokságban, amely egészen példátlan. Így finoman szólva sem vált be Potter a londoniaknál, főleg úgy, hogy szerződtetése idején 25 millió eurót fizettek érte a Brightonnak.  

A nemzetközi sajtó már azt is tudni véli, hogy ki lesz Graham Potter utódja a Chelsea kispadján. Az egyik legfőbb esélyes a Bayern Münchentől nemrégiben menesztett Julian Nagelsmann, akivel a hírek szerint már fel is vette a kapcsolatot a csapat. A 35 éves edzőzsenit viszonylag váratlanul rúgták ki a bajoroktól, helyét pedig Thomas Tuchel vette át.

Annak ellenére, hogy Nagelsmann elmondása szerint nagyon megtörte kirúgása, és egy ideig nem vállalna munkát, jelenleg úgy tűnik, mégsem marad olyan sokáig csapat nélkül. Nagelsmann mellett még Mauricio Pochettinót hozták szóba a Chelsea-vel, de a hírek szerint az argentin szakember egyelőre nem vette fel a kapcsolatot a londoniakkal. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok