Index Vakbarát Hírportál

Orbánék magabiztosan búcsúztatták a Dortmundot

2023. április 5., szerda 22:49

A három magyar futballistát is foglalkoztató, címvédő RB Leipziggel lett teljes a Német Kupa elődöntőjének mezőnye, miután Willi Orbánék rendkívül simán legyőzték a Dortmundot.

Az első játékrész masszív lipcsei fölénye a félidő derekán érett góllá, Mohamed Simakan jobb oldali beadását Timo Werner juttatta a kapuba (1–0).

Willi Orbánnak hátul szinte játékba sem kellett avatkoznia, Szoboszlai Dominik jól osztogatott a középpályán, de leginkább Dani Olmo bizonyult tarthatatlannak a fekete-sárgák számára.

A házigazda az első félidőben 14 lövésből nyolcszor is eltalálta a kaput, míg a vendégek csupán egy, kaput el nem találó próbálkozásig jutottak.

A fordulásra egy lényegesen aktívabb Dortmund érkezett – persze az is lehet, hogy a lipcseiek direkt adták át előnyben a területet –, de igazából veszély nélkül teltek a percek.

A második félidő első komolyabb riadalmát a 76. percben az okozta, amikor is pillanatok alatt kétszer is elment a világítás...

Nem sokkal később Szoboszlai indult meg szépen, majd játszott Konrad Laimerhez, akinek a ziccerét Gregor Kobel hárította, így maradt az 1–0.

Ezzel újra jöttek a hazai helyzetek szépen sorban, és egészen a 91. percig kellett várni az első kaput eltaláló dortmundi próbálkozásra, majd a 97. percben már bravúrra is szüksége volt a hazai kapusnak.

A szögletnél Kobel is felment, a kontrából pedig végigment a lipcsei csapat, és Orbán lőtt végül a kapuba –a címvédő így bejutott a legjobb négy közé (2–0).

A sorsolást vasárnap tartják meg.

NÉMET KUPA

NEGYEDDÖNTŐ

Nürnberg (II.)–Stuttgart 0–1 (Millot 83.)

RB Leipzig–Dortmund 2–0 (Werner 22., Orbán 98.)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK

Frankfurt–Union Berlin 2–0 (Kolo Muani 11., 13.)

Bayern München–Freiburg 1–2 (Upamecano 19., ill. Höfler 27., Höler 95. – 11-esből)

(Borítókép: Martin Rose/Getty Images)

 

Rovatok