Index Vakbarát Hírportál

Kondás angyalföldi kispadjába került a kupabúcsú

2023. április 6., csütörtök 12:49

Kondás Elemér távozik a Vasas labdarúgócsapatának kispadjáról – az angyalföldi klub csütörtökön, a meglepő és számukra minden bizonnyal fájó Magyar Kupa-búcsút követően honlapján jelentette be a szakember távozását.

A klub közlése szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést, a mai edzést Desits Szilárd másodedző tartja, az új vezetőedző személyéről pedig később adnak tájékoztatást. A döntés annak fényében is meglepő, hogy szűk három hete Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója azt mondta, Kondás Elemér marad a csapat élén, mert az edzőváltás nem lenne megoldás a csapat teljesítményére

Kondás 2022 szeptemberében, az OTP Bank Liga hetedik fordulóját követően érkezett a Vasashoz, és gyakorlatilag cserélt helyet kis ráhagyással Kuttor Attilával. A Vasas akkor győzelem nélkül, öt döntetlennel és két vereséggel a tabella utolsó helyén állt. 

Az azóta eltelt időszakban Kondással 18 bajnoki mérkőzésen három győzelem mellett öt döntetlent ért el, miközben tíz meccsen pont nélkül maradt. A Vasas november óta nyeretlen a bajnokságban. A bajnoki tabellán a kieső, 12. helyen állnak, nyolc fordulóval a zárás előtt kilenc pont a hátrányuk a már bennmaradást érő helyen lévő Mol Fehérvártól.

A szakemberrel bejutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol szerdán 3–0-ra kikaptak a másodosztályú Budafoki MTE otthonában.

Ráadásul a 26. fordulóban kiesési rangadót rendeznek Angyalföldön: a sereghajtó Vasas az utolsó előtti helyen álló Budapest Honvédot fogadja. A bajnokságban november óta nyeretlen piros-kékeknek nagyjából ez az utolsó esélyük arra, hogy még megkezdjék a felzárkózást. Kérdés, hogy a Vasas kispadján ki ül majd.

A kispestieknek ugyanilyen fontos a vasárnapi mérkőzés, mert egy vereség nekik sem fér nagyon bele, ráadásul a piros-feketék jövő héten a címvédő és éllovas Ferencváros otthonában lépnek pályára, majd az Újpestet fogadják. A lila-fehérek Fehérvárra látogatnak, ez a két csapat is a bennmaradásért küzd.

Ez volt a tizenegyedik edzőváltás az idei NB I-es szezonban: 

2022. augusztus 31. – DVSC: Joao Janeiro helyett megbízottként Dombi Tibor
2022. szeptember 6.  Vasas: Kuttor Attila helyett Kondás Elemér
2022. szeptember 6–14.  Mezőkövesd: Supka Attila helyett Kuttor Attila
2022. szeptember 21.  DVSC: Dombi Tibor helyett Srdjan Blagojevic
2022. október 17.  MOL Fehérvár: Michael Boris helyett Huszti Szabolcs
2022. október 24.  Budapest Honvéd: Thomas Courts helyett Dean Klafuric
2023. február 13–14.  Paksi FC: Waltner Róbert helyett Bognár György
2023. március 14–15.  MOL Fehérvár FC: Huszti Szabolcs helyett Bartosz Grzelak
2023. március 23.  Újpest FC: Milos Kruscic helyett Nebojsa Vignjevic
2023. március 27.  Kisvárda: Török László helyett Milos Kruscic
2023. április 6.  Vasas: Kondás Elemér helyett?

Rovatok