Index Vakbarát Hírportál

Szűk Bayern-győzelem Sallaiék ellen, a Dortmund sem hibázott

2023. április 8., szombat 17:43

Sallai Roland csapata, a Freiburg hazai környezetben 1–0-ra kikapott a címvédő és listavezető Bayern Münchentől a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombati játéknapján.

A találkozó egyetlen találatát Matthijs de Ligt szerezte: a holland válogatott belső védő óriási bombagóllal segítette három ponthoz Thomas Tuchel és segítője, Lőw Zsolt csapatát.

A magyar válogatott támadó a 62. percben csereként lépett pályára, nyolc perccel később kis híján egyenlített, de kapáslövését Yann Sommer óriási bravúrral hárította.

A két csapat kedden a Német Kupa elődöntőjében találkozott egymással, akkor a Freiburg 2–1-re nyert.

Nem nőtt a különbség a Bayern és a második helyen álló Borussia Dortmund között, mivel utóbbi gárda hazai pályán 2–1-re nyert a sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union Berlin ellen.

A Bundesliga legjobb formában lévő csapata a Bayer Leverkusen: a gyógyszergyári együttes, amely az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Ferencvárost búcsúztatta, ezúttal a második számú európai kupában tavaly győztes Eintracht Frankfurtot győzte le, ezzel egymást követő ötödik bajnokiján diadalmaskodott, amivel egyre inkább közelít a Bajnokok Ligája-indulásra hajtó élmezőnyhöz.

A szombati játéknap utolsó mérkőzésén az RB Leipzig egygólos győzelmet aratott a Hertha Berlin ellen, mellyel újra feljött a negyedik pozícióba. A mérkőzés egyetlen gólját Amadou Haidara szerezte Szoboszlai Dominik gólpasszából. 

Bundesliga, 27. forduló:

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok