Index Vakbarát Hírportál

Nehéz anyagi helyzetben a Barcelona, elveszítheti kulcsjátékosát

2023. április 8., szombat 16:01

Megrekedtek a szerződéshosszabbítási tárgyalások Ousmane Dembélé és a Barcelona között, mivel a katalán csapat nem tud fizetésemelést ajánlani játékosának.

A Barcelona már egy jó ideje nehéz anyagi helyzetben van, ennek megfelelően vezetői nem ajánlottak fizetésemelést világbajnok támadójuknak, Ousmane Dembélének. Katalán sajtóinformációk szerint a hírt nem fogadta jól a játékos ügynöke, így a szerződéshosszabbításával kapcsolatos tárgyalások megakadtak.

Dembélé jelenlegi kontraktusa a katalánokkal 2024 nyarán lejár, így ha nem sikerül a feleknek egyezségre jutniuk a bérével kapcsolatban, lehetőleg már idén meg kéne válni a franciától. A 25 éves támadó kivásárlási ára 50 millió euró, piaci értékét 60 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt.

Dembélé egyébként évi 12 millió eurót keres jelenleg Barcelonában, ezt a bérét szeretné, ha tovább növelnék következő szerződésében. 

Érdekesség, hogy a spanyol csapat nehéz és bizonytalan anyagi helyzete miatt nem ajánlott még szerződést klubikonjának, Lionel Messinek, akit minden erejüket felhasználva vissza szeretnének hozni a katalán fővárosba idén nyáron. Igen ám, de közben a szaúdi al-Hilal már bejelentkezett az argentinért egészen döbbenetes, évi 400 millió eurós fizetést kínálva neki. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok