Index Vakbarát Hírportál

Újabb Ferencváros-vereség: a Paks is ellátta a címvédő baját

2023. április 8., szombat 21:23

A labdarúgó magyar élvonal 26. fordulójában a Paks 3–2-re legyőzte hazai pályán a Ferencvárost, így újra fellépett a harmadik helyre a tabellán.

Vegyes formában érkeztek a csapatok a szombat esti rangadóra, mivel a Paks szenzációs teljesítményt nyújtott az elmúlt időben, sorozatban öt bajnokiját megnyerte, míg a Ferencváros utoljára február 26-án hagyta el győztesen a pályát, legutóbbi hat meccsén nyeretlen maradt. 

Így a tetemes ferencvárosi előny a tabella élén egyre csak fogyott, a kezdőrúgás pillanatában mindössze hat pont volt a különbség a zöld-fehérek és a Kecskemét között. A Paks a dobogóért folytatott harcban volt érdekelt, a szombati mérkőzés előtt a Debrecen előzte meg a tolnaiakat két ponttal a harmadik helyen. 

A Ferencváros kezdte aktívabban a mérkőzést, és a negyedik percben már a Paks kapujában pihent a labda, de Marquinhos lesen várta Kristoffer Zachariassen kiugratását, így a gól érvénytelen volt. Nem úgy, mint a 23. percben, mikor szintén Marquinhos és Zachariassen volt a két főszereplő, előbbi ugratta ki tökéletes ütemben a norvégot, aki higgadtan pöckölte el a labdát Nagy Gergely kapus feje fölött. 

Nem tartott sokáig a vendégek előnye, nagyjából tíz perccel a vezető Fradi-gól után büntetőhöz jutott a Paks, Myenty Abena kezezett Hahn fejese után az ötösön. A tizenegyeshez Varga Barnabás állt oda, a gólkirályi cím várományosa először Dibusz Dénesbe rúgta a labdát, de a kipattanót már magabiztosan bombázta a hálóba, egyenlített a Paks! 

Az első játékrész hátralévő részében nem történt több említésre méltó jelenet, így 1–1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre az esős időjárás elől a csapatok. 

A fordulás után újra felgyorsultak az események, és némi meglepetésre előnybe került a Paks. Varga Barnabás kapott egyet az arcára Kovacevictől könyökkel, így újabb büntetőhöz jutott a hazai csapat. A pontrúgást a sértett végezte el, és most első nekifutásra gurított magabiztosan Dibusz Dénes kapujába. 

Mindössze két perccel később érkezett viszont az egyenlítés, Marquinhos passzát Lisztes ballal kapura vágta az ötös bal sarka elől, Nagy védett, de a labda a Szabót megelőző Botka Endre elé pattant, aki jobbal a bal sarokba emelt, 2–2! 

És az események nem hagytak alább, alig telt el pár perc, emberhátrányban találta magát a Ferencváros. Myenty Abena gyűjtötte be második sárga lapját a mérkőzésen, így idő előtt mehetett zuhanyozni. 

A paksi emberelőny pedig hamar góllá érett: 

Esiti rövid felszabadítását jobbal a léc alá tekerte Papp Kristóf, a labda megpattant egy védőn, aztán a felső kapufán is, így védhetetlenül csapódott Dibusz Dénes kapujába. Hatalmas gól volt!

A folytatásban egyre feszültebbé vált a mérkőzés, a Ferencváros emberhátrányban nem tudott veszélyesebb helyzeteket kialakítani, miközben Botka Endre frusztráltságában méterekről becsúszva, csúnyán felvágta Sajbán Mátét. 

A rendes játékidő lejárta után hét perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, de ez az idő sem volt elegendő a Ferencvárosnak az egyenlítés kiharcolásához, a Paks tökéletesen őrizte emberelőnyben vezetését. 

Így az esős, hideg paksi éjszakában újabb vereségbe futott bele a bajnoki címvédő Ferencváros. A Paks sorozatban hatodik bajnokiját nyerte meg, míg Sztanyiszlav Csercseszov csapata hetedik mérkőzésén maradt nyeretlen egyhuzamban. 

OTP Bank Liga, 26. forduló: 
Paks–Ferencvárosi TC 3–2 (1–1)

korábban: 
Puskás Akadémia FC–Kecskeméti TE 0–3 (0–1)
Mol Fehérvár–Újpest 0–0

Rovatok