Index Vakbarát Hírportál

Frank Lampard még bízik a csodában, de ahhoz hinniük kell magukban

2023. április 13., csütörtök 09:42

A Chelsea-t edző Frank Lampard azt mondta a játékosainak a címvédő Real Madrid otthonában 2–0-ra elveszített Bajnokok Ligája-negyeddöntő után, hogy a Stamford Bridge-en történhetnek különleges dolgok az európai futballestéken, ehhez azonban hinniük kell magukban.

A londoni együttes Karim Benzema és Marco Asensio találatával úgy maradt alul két góllal a szerdai, madridi első mérkőzésen, hogy Ben Chillwell kiállítása miatt fél órát emberhátrányban játszott.

„Csináltunk jó dolgokat, de az eredmény a realitást tükrözi. Azt mondtam ugyanakkor a játékosoknak, hogy a Stamford Bridge látott már különleges dolgokat, de ehhez el kell hinniük, hogy jó csapatunk van” – fogalmazott a játékosként klublegenda Lampard, aki múlt héten, Graham Potter menesztése után tért vissza az együtteshez vezetőedzőként.

A túloldalon a brazil Vinícius Jr. kijelentette, a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtották.

Nagyszerű érzés így nyerni hazai pályán, de még sok van a párharcból. Szeretnénk a visszavágón is győzni 

– mondta a találkozó után a támadó.

A másik szerdai negyeddöntőben az olasz listavezető Napoli – bő negyedórát emberhátrányban játszva – 1–0-ra kikapott idegenben az AC Milantól. A hazaiak vezetőedzője, Stefano Pioli érthetően elégedetten nyilatkozott az összecsapást követően.

A boldogságom leírhatatlan, örülök, hogy ilyen estét szerezhettünk a szurkolóinknak. Az elmúlt években csak álmodtunk arról, hogy a BL-ben idáig jussunk, így igyekeztünk élvezni a mérkőzést. A találkozó elején sok lehetőséget adtunk a Napolinak, mert rosszul építkeztünk, de így is nyerni tudtunk. A párharc ugyanakkor még nem dőlt el, mindkét csapatnak ötven százalék esélye van továbbjutni

– jelentette ki a olasz bajnoki címvédőt irányító tréner.

A nápolyiakat edző Luciano Spalletti arról beszélt, dühös magára, mert a végül kiállított Andre Zambo Anguissát le akarta cserélni, de nem volt elég gyors, túl sokáig gondolkozott, kit állítson be a kameruni középpályás helyére.

„Minden hiányzó érzékeny veszteség a szezonnak ebben a szakaszában, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni” – jelentette ki a vezetőedző, aki Kovács István játékvezetői teljesítményét újságírói kérdésre sem akarta kommentálni. A romániai bíró összesen tíz sárga lapot mutatott fel a találkozón.

Spalletti azt is megerősítette: 

a Serie A góllövőlistáját vezető, ezúttal kisebb sérülése miatt pihenő nigériai Victor Osimhen a visszavágón bevethető állapotban lesz.

Mindkét párharc esetén jövő kedden rendezik a második meccset.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok