Index Vakbarát Hírportál

Saka büntetőt hibázott, az Arsenal megint kétgólos előnyről bukott pontokat

2023. április 16., vasárnap 16:57

Az Arsenal 10 perc után 2–0-ra vezetett, végül azonban nem tudott nyerni a West Ham United otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójában. A meccs igazi drámáját Bukayo Saka második félidő elején kihagyott tizenegyese hozta el, három perccel utána egyenlített az ellenfél.

Álomszerűen indult az Arsenal számára a londoni derbi, hiszen 10 perc elteltével már 2–0-ra vezetett a West Ham United otthonában (0–2). Gabriel Jesus majd Martin Ödegaard volt eredményes a meccs elején – ezzel pedig úgy tűnt, az „ágyúsok” könnyedén visszaállítja a hatpontos különbséget a közvetlen üldöző, szombaton a Leicester City ellen 3–1-re győzedelmeskedő Manchester Cityvel szemben.

A folytatás viszont kisebb katasztrófával ért fel: egy vitatható labdaszerzés után kicsikart büntetőből a 33. percben szépített a West Ham, Szaid Benrama volt eredményes a mészpontról (1–2). A második játékrész elején Bukayo Saka kapott lehetőséget, hogy szintén tizenegyesből bevegye a hazai kaput, de az angol válogatott szélső a jobb felső sarok mellé tekert...

Kétgólos fór helyett pedig jött az egyenlítés, mindössze három perccel a kihagyott Saka-büntető után Jarrod Bowen mattolta Aaron Ramsdale-t a kapufa segítségével (2–2). Más kérdés, hogy az Arsenal ezúttal is bosszús lehetett a játékvezetői ítélet miatt, a gól előtt ugyanis szabadrúgást kellett volna ítélni kifelé a West Ham bedobása helyett...

Az Arsenal első félidőben látott magabiztossága kámforrá lett, mindennél árulkodóbb volt a pillanat, amikor Saka kissé éles szögben, mégis jó helyzetben vehette át Martinelli beadását az ötös előterében, lövés helyett viszont három-négy ütemet is kivárt, majd gyengén átemelte a hosszún érkező társak irányába...

A végjátékban bárhogy próbálta járatni a labdát a vendégcsapat, ziccerbe kerülni nem tudott, így pedig fontos pontokat vesztett a bajnoki versenyfutásban. Megismétlődött az, ami egy hete a Liverpool ellen történt a piros-fehér mezes alakulattal.

Az Arsenal előnye úgy apadt négy pontra a Cityvel szemben, hogy egy meccsel többet játszott a riválisnál, s két hét múlva épp a manchesteriek otthonába kell látogatnia.

Ha ott hasonló végeredmény születik, mint februárban az Emiratesben (3–1-re nyert az üldöző), könnyen elbukhatja az aranycsatát.

Az „égszínkékeket” irányító Pep Guardiola dörzsölheti a tenyerét?

A játéknap második mérkőzésén a Manchester United Antony és Dalot góljával 2–0-ra nyert a Nottingham Forest otthonában. A United ezzel őrzi harmadik helyét.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
31. FORDULÓ
West Ham United–Arsenal 2–2 (Benrahma 33. – 11-es, Bowen 55., ill. Jesus 7., Ödegaard 10.)
Nottingham Forest–Manchester United 0–2 (Antony 32., Dalot 76.)

Rovatok