Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona elnöke szerint a Real Madrid vádaskodása ellenük vicckategória

2023. április 17., hétfő 14:46

Folytatódik a Barcelona körül zajló vesztegetési botrány, miszerint a katalánok éveken át fizettek a Katalán Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága alelnökének, José María Enríquez Negreirának. A katalán klub elnöke most tájékoztatót tartott az ügy kapcsán, amelyen bizonyítékokat mutatott a klub védelmében, és ujjal mutogatott többek között a rivális Real Madridra.

Joan Laporta klubelnök a sajtótájékoztatón leszögezte: a Barcelona mindig is tiszta klub volt, ezért szeretné tisztázni a csapatát. Hozzátette: együtt ünneplik a győzelmeket, és amikor veszítenek, nem keresik a kifogásokat. A Barcelonának vannak alapértékei, és helyes módon akar nyerni.

Laporta elmondta: az elejétől fogva együttműködtek a hatóságokkal, és dokumentumokkal rendelkezik, amelyek bizonyítják, hogy sohasem történt olyan kifizetés, amely közvetlenül a mérkőzések eredményeinek befolyására irányult volna.

Nem történt semmi rendellenes, sok korábbi játékvezetővel együtt dolgoztunk a vizsgálat során, és a dokumentumokat az adóhatóság is átnézte

– tette hozzá a klubelnök.

Laporta arra kérte a hatóságokat, hogy vizsgálják meg helyzetüket, mert a Barcelonát minden bizonyíték nélkül ítélték el a médiában. Sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy véleménye szerint a La Liga szakszerűtlen volt, amivel a klub instabilitását és hírnevének rontását akarják elérni.

A Barcelona hatvanéves elnöke emellett nyíltan kritizálta Javier Tebast, a La Liga elnökét, aki Laporta szerint ahelyett hogy segítette volna őket, csak olaj volt a tűzre. Sőt Laporta a Real Madridot is illette pár keresetlen szóval.

Elmondta: szerinte az ősi rivális Real Madrid mindig is a rezsim csapata volt, és mindig összefüggésbe hozható volt a bírói kivételezéssel.

A Real Madrid a játékvezetői döntésekkel kapcsolatos igazságtalanságra hivatkozik, ez egy nagy vicc

– tette hozzá a katalánok klubelnöke. A korrupciós ügyben egyébként az UEFA is vizsgálódik, és amennyiben bebizonyosodik, hogy a Barcelona bűnös, úgy a katalánokat akár az európai kupaporondról is kizárhatják.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok