Index Vakbarát Hírportál

100 milliónál is többre büntették a Bayern verekedős sztárjátékosát

2023. április 17., hétfő 12:17

300 ezer euró pénzbírságot kell fizetnie Sadio Manénak, miután múlt héten, a Manchester City elleni vereséget követően megütötte az öltözőben csapattársát, Leroy Sanét.

A felek már a reménytelenül elveszített Bajnokok Ligája-negyeddöntő közben, a pályán is összeszólalkoztak, majd az öltözőben Mané úgy arcon ütötte Leroy Sanét, hogy felrepedt és vérzett a német szája. Tettéért a klub először egy mérkőzésre tiltotta el a szenegáli támadót, majd 300 ezer euróra is megbírságolta – értesült a Sky Germany. Hozzáteszik, ez valaha a legmagasabb összeg, amelyre Bayern-játékost bírságoltak magatartási problémái miatt. 

Érdekesség, hogy a forintra átszámolva 100 milliónál is magasabb büntetés nem valószínű, hogy annyira megérinti Manét, mivel a heti fizetése nagyjából ezzel megegyező összeg. Az már érdekesebb fejlemény lehet Mané számára, hogy a hírek szerint 

csapata minél hamarabb szabadulna tőle, mivel egyáltalán nem illik az új vezetőedző, Thomas Tuchel elképzeléseibe, és nem is ez volt az első balhéja Münchenben. 

Korábban az akkori edzővel, Julian Nagelsmann-nal szólalkozott össze, mert a német mester kihagyta Manét a kezdőcsapatból. A szenegáli támadó évente 22 millió eurót tesz zsebre a bajoroknál, jelenlegi szerződése 2025 nyaráig érvényes, de szinte biztos, hogy nem tölti ki kontraktusát a németeknél. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok