Index Vakbarát Hírportál

Szenzációs szólógólt szerzett a magyar válogatott futballista

2023. április 17., hétfő 06:47

Kerkez Milos fantasztikus szólógólt szerzett a holland bajnokság legutóbbi fordulójában, ezzel az AZ Alkmaar könnyedén, 3–0-ra győzött a Fortuna Sittard otthonában.

Kerkez Milos megszerezte harmadik gólját is a holland bajnokság mostani idényében, ráadásul szépségdíjasra sikerült. Az AZ Alkmaar 19 éves szélsőhátvédje a 42. percben

a saját térfeléről, körülbelül 50 méterre az ellenfél kapujától meglódult a labdával, és onnantól már senki sem állta útját,

majd 12 méterről, higgadt, jobblábas lövéssel fejezte be az egyéni akciót, megszerezve csapata második gólját.

Az AZ Alkmaar végül 3–0-ra legyőzte a Fortuna Sittardot idegenben, ezzel továbbra is a Konferencialiga-indulást érő 4. helyen áll a bajnokságban – öt-öt pontra a 3. helyezett PSV Eindhoventől és az 5. helyezett Sparta Rotterdamtól is – öt fordulóval az idény vége előtt.

A menetelésből a hatszoros magyar válogatott Kerkez Milos alaposan kiveszi a részét, ugyanis a 29 bajnokiból 28-szor kezdőként lépett pályára, és három gólt szerzett.

De az egész idényt tekintve is remekül szerepel a fiatal futballista, összesen ugyanis 45 tétmérkőzésen öt gólt szerzett hátvédként, vagyis a holland bajnokság egyik élcsapatának alapemberévé vált.

(Borítókép: Kerkez Milos gólöröme a Fortuna Sittard elleni mérkőzésen 2023. április 16-án. Fotó: Joris Verwijst / BSR Agency / Getty Images)

Rovatok