Index Vakbarát Hírportál

Az AS Roma másodedzője lerántotta az ellenfél játékosát, azonnal piros lapot kapott

2023. április 21., péntek 10:09

Hosszabbítást követően végül 4–2-es összesítéssel jutott tovább az AS Roma a Feyenoord ellen az Európa-ligában. A fergeteges hangulat mellett viszont nem a sportszerűség dominálta a meccset.

Az Európa-liga negyeddöntőjében az AS Roma–Feyenoord-meccsen nem volt hiány a cirkuszból. Az odavágón 1–0-ra győzött a holland csapat, a visszavágón az első félidő pedig csak a kártyázásról szólt, a Feyenoord négy, a Roma pedig egy sárgát könyvelhetett el. Játékosfronton, ugyanis egy piros lapot is felmutatott Anthony Taylor, miután a hazaiak másodedzője, Salvatore Foti és Santiago Giménez összehozták a nagybetűs futballt a pálya szélén. 

A hosszú átadást ugyanis nem tudta levenni a pályán belül Giménez, így védőjével a Roma-kispad elé futott ki. Viszont a mexikói láthatóan azt sem szerette volna, ha a hazaiak gyorsan elvégzik a bedobást, ezért a labda után nyúlt. Salvatore Fotinak is szilárd elképzelései voltak arról, hogy minek kellett volna történnie, ezért ő Giméneztől próbálta megvédeni a labdát, és egy kicsit megrángatta a mexikóit. Aki egyből olyan látványosan kapott az arcához, és fetrengett a földön, mint aki egész életében csak Neymar műeséseit gyakorolta.

Végül minden játékos megérkezett a tett helyszínére, volt egy kis eszmecsere a felek között, közben pedig Taylor piros lappal leküldte a pályáról Fotit. Azt, hogy valami háziverseny futhat a lapok gyűjtéséből a Roma kispadján, remekül mutatja, hogy ezzel együtt már 12 lapot gyűjtött ebben a szezonban a stáb. 

Az első gólig egyébként a 60. percig kellett várni, Leonardo Spinazzola talált a hálóba, amivel összesítésben döntetlenre álltak a csapatok. Aztán a 80. percben Igor Paixao betalált a Roma kapujába, és kezdett úgy tűnni, a vendégek juthatnak tovább, aztán a rendes játékidő vége előtt egy perccel Paulo Dybala szerezte meg a hosszabbítást érő találatot a Romának.

A ráadás során ismét komoly műsor kezdődött, további két gólt lőtt a Roma, emellett három sárgát gyűjtött be a csapat, a lefújás előtt pedig Santiago Giménezt piros lappal állította ki a játékvezető a Feyenoordtól.

Az El- és az EKL-rájátszás tegnapi mérkőzéseiről itt olvashat bővebben. 

Rovatok