Index Vakbarát Hírportál

Újabb csapást szenvedtek az angol világbajnoki álmok

2023. április 26., szerda 14:40

Még nehezebb helyzetbe került az angol női labdarúgó-válogatott a világbajnokságot megelőzően, mivel megsérült az egyik nagy sztár, Lucy Bronze.

A 2019-es Aranylabda-választáson második helyezett jobbhátvéd már a harmadik Sarina Wiegman védelméből, aki az elmúlt egy hónapban kidőlt Millie Bright és a csapatkapitány Leah Williamson után.

A Barcelona 31 éves játékosa a Chelsea elleni BL-elődöntő londoni felvonásán sérült meg, kedden pedig már meg is műtötték a térdét.

Ebből a sérülésből általában legalább hat hét a regenerálódási idő, és igencsak gyorsan kell formába lendülnie, ha szeretne tagja lenni a július 20-án kezdődő világbajnokságra készülő keretnek.

Az angolok friss Európa-bajnokként várják az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezendő viadalt, ahol a csoportkörben Dánia, Haiti és Kína ellen lépnek pályára.

A fogadóirodáknál az eddigi nyolc kiírásból négyszer aranyérmes, címvédő Egyesült Államok mögött picivel leszakadva az angolok a második legesélyesebbek a végső sikerre – ehhez persze nem ártana, hogy minél többen legyenek egészségesek a mundialon.

(Borítókép: Steve Bardens – UEFA / UEFA via Getty Images)

Rovatok