Index Vakbarát Hírportál

Brémában tett fontos lépést a bajnoki cím felé a Bayern München

2023. május 6., szombat 20:50

A Bayern München 2–1-es győzelmet aratott a Werder Bremen otthonában a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójában, ezzel négypontos előnyre tett szert a tabellán a vasárnap pályára lépő Borussia Dortmunddal szemben.

A Bayern már az első félidőben is nyomasztó mezőnyfölényben futballozott, gólt szerezni azonban csak fordulás után tudott: a 62. percben Serge Gnabry, a 72.-ben Leroy Sané vette be a hazai kaput (0–2). A brémaiak azonban nem adták fel, s a hajrában több helyzetet is kialakítva szépítettek, Niklas Schmidt 87. percben született találata azonban túl későn jött ahhoz, hogy valódi izgalmat is jelentsen (1–2).

A Bayern három fordulóval az idény vége előtt 65 pontos, és akármit is hozzon a második helyen álló Borussia Dortmund és a Wolfsburg vasárnapi találkozója, lépéselőnyben várhatja a folytatást.

Érdekesség, hogy a Werder és a Bayern összecsapásainál többet még egyetlen párharcból sem rendeztek a Bundesliga történetében: ez volt a 112. találkozójuk a liga megalakulása óta.

A délután korábbi mérkőzéseiről, köztük a harmadik Dárdai-éra első Hertha-győzelméről itt írtunk! 

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
Werder Bremen–Bayern München 1–2 (Schmidt 87., ill. Gnabry 62., Sané 72.)

Rovatok