Index Vakbarát Hírportál

Edzői döntés miatt maradt ki a Freiburg keretéből Sallai Roland

2023. május 6., szombat 19:47

Amint arról beszámoltunk, az SC Freiburg 1–0-s vereséget szenvedett az RB Leipzigtől a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójában. A mérkőzésről hiányzott a magyar válogatott Sallai Roland, akinek sem sérüléssel, sem eltiltással nem kellett szembenéznie, ezért aztán meglepetés volt, hogy a meccskeretből is kimaradt. A német újságírók meg is kérdezték az edzőjét, mi történt...

„Gondolkodási időt kapott” – mondta szűkszavúan Christian Streich a Leipzig elleni rangadót követően a kérdésre, miért maradt ki csapata keretéből a magyar válogatott támadó, aki a hét közepén gólpasszt adott a két csapat a Német Kupában végül 5–1-re elbukott találkozóján.

A szakvezető ennél bővebben nem kívánta kifejteni a magyar játékos helyzetét, azt azonban érdemes megjegyezni, nem ez az első alkalom, amikor a Lazióval összeboronált Sallairól „szokatlan” nyilatkozatot tesz.

Márciusban Sallai Tibor, Sallai Roland édesapja tett idehaza egy nyilatkozatot, mely szerint Streich azért mellőzi fiát, mert a 25 esztendős támadó távozni készül. A Freiburg szakvezetője válaszul azt üzente:

Semmit nem lehet azzal kezdeni, hogy kinek milyen szülei vannak.

Hozzátette:

Szenzációs lenne, ha olyan szintre érnénk a Freiburgnál, hogy ha egy Lazio vagy Manchester City érdeklődik az egyik játékosunk iránt, megengedhetnénk magunknak, hogy ezt a futballistát ne játszassuk. Remek lenne, ha megengedhetnénk ezt, és nem függnénk az eladásokból származó bevételektől.

Streich akkor Sallai gyengébb edzésteljesítményével magyarázta a futballistának jutó kevesebb játéklehetőséget.

„Ha egy futballista nem játszik, akkor is elvárom a megfelelő hozzáállást a következő edzésen. Megértem, hogy feldúlt, de számomra ha valaki az edzésen nem úgy teljesít, akkor a meccsen nem lép pályára” – jegyezte meg a tréner, aki szerint Grifo, Gregoritsch, Doan és Höler azért játszottak az adott periódusban többet, mert jobban teljesítettek.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
31. FORDULÓ
SC Freiburg–RB Leipzig 0–1 (Kampl 73.)

Rovatok