Index Vakbarát Hírportál

Kifakadt a Real Madrid sztárja, szerinte Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ligája a rasszistáké lett

2023. május 22., hétfő 08:48 | aznap frissítve

A Real Madrid sztárját, Vinícius Júniort az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában újabb gyalázkodó skandálások érték a Valencia elleni mérkőzés után. A játékos szerint a rasszizmus „normális” és megszokott ebben a ligában.

Vasárnap este a Real Madrid a Mestallában szenvedett 1–0-s vereséget a Valencia vendégeként, ezzel pedig nehéz helyzetbe került az ezüstéremért folytatott versenyfutásban. A találkozó túlfűtött hangulatát mi sem mutatja jobban, mint a madridiak szélsőjét ért szurkolói szidalmazások.

Az egész odáig fajult, hogy a 22 éves játékos a félidei lefújást követően a bírónak mutatta meg az őt gúnyoló szurkolót. 

Vinícius, akit ebben a szezonban már többször is rasszista módon szidalmaztak a lelátóról, láthatóan feldühödött, aminek hatására csapattársai és az ellenfél játékosai próbálták megnyugtatni.

A brazilt később, a Valencia támadójával, Hugo Duróval szembeni összetűzését követően kiállították „sportszerűtlenség” miatt, amivel pályafutása első piros lapját is begyűjtötte. Vinícius a mérkőzés után Instagram-oldalán fakadt ki, utalt az őt ért korábbi rasszista gyalázkodásokra, és azzal vádolta a spanyol futballhatóságokat, hogy nem tesznek eleget. 

Nem az első, nem a második és nem is a harmadik alkalom volt ez. A rasszizmus normális a La Ligában. A liga szerint ez normális, a szövetség szerint is, és az ellenfeleink is ezt szorgalmazzák. Nagyon sajnálom

– fogalmazott Vinícius Júnior, aki szerint az a liga, ami egykoron olyan sztárjátékosoké volt, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo, mára a rasszistáké.

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti szerint egy ilyen eset után a játékvezetőnek le kellett volna állítani a mérkőzést – írja a Sky News.

Rovatok