Index Vakbarát Hírportál

Messi mellett még egy aranylabdás támadót csábítanak Szaúd-Arábiába

2023. május 30., kedd 15:28

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az al-Hilal mindenben megegyezett az argentin Lionel Messivel, így a hétszeres aranylabdás argentin klasszis nyártól a Közel-Keleten folytatja pályafutását. Ez azonban nem minden, a szaúdiak ugyanis az ötszörös BL-győztes csatárért, Karim Benzemáért is ajánlatot tettek a Real Madridnak.

A francia játékos már jelezte a Királyi Gárda elöljáróinak, hogy megkeresték Szaúd-Arábiából, méghozzá csillagászati, 200 millió eurós (75 milliárd forint) éves fizetéssel, amellyel a Bajnokok Ligája rekordgyőztese aligha tud versenyezni.

Benzemát ráadásul a futball mellett afféle nagyköveti szereppel is megbíznák: 

a szaúdiak ugyanis Görögországgal és Egyiptommal közösen megpályázzák a 2030-as világbajnokság megrendezését.

Közben Lionel Messi a hírek szerint mindenben megegyezett az al-Hilal együttesével, amely emberi ésszel szinte felfoghatatlan, 600 millió eurót (225 milliárd forint) fizet egy évre a világbajnoknak, amely több mint kétszerese a már a Közel-Keleten futballozó Cristiano Ronaldo bérének...

Korábban még arról volt szó, hogy Messi visszatérhet a Barcelonába, ám már május elején már arról cikkezett a külföldi sajtó, hogy eldőlt a sorsa.

A távozása azután tűnt egyre biztosabbnak a PSG-től, hogy a klub megbüntette őt a közelmúltban, amikor engedély nélkül utazott el tárgyalni a szaúdiakkal.

Rovatok