Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai kivásárlási ára sem jelentene gondot az angol topcsapatnak, de…

2023. május 30., kedd 09:12

A szezon végének közeledtével általános a nemzetközi labdarúgásban, hogy felerősödnek az átigazolásokról szóló hírek, találgatások. Nincs ez másként Szoboszlai Dominik esetében sem: az RB Leipzig magyar válogatott játékosát állítólag az angol Premier League negyedik, Bajnokok Ligája-csoportkört érő helyén záró Newcastle United nézte ki magának. Csakhogy egy másik jelölt is képben van.

Az Index a hétvégén Lipcsében látogatta meg Szoboszlai Dominikot, akivel exkluzív interjút készítettünk. Szóba került többek között a válogatott csapatkapitányának gyerekkora, magánélete, fejlődési íve, és az is, hogy milyen edzőkkel szeret együtt dolgozni.

A jövőjét firtató kérdésekre diplomatikus választ adott, hangsúlyozva, amit már korábban is többször elmondott: tudatosan építette eddigi karrierjét, és erről az útról nem szeretne letérni. 

A mérleg egyik serpenyőjében egy jó Leipzig van, egy olyan edzővel, aki bízik bennem, és olyan társakkal, akik befogadtak és szintén hisznek bennem. Ennél egyetlen futballista sem vágyhat többre. Ez egy egészen extra helyzet. Ugyanakkor a másik oldalon ott van az a kérdés, ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus! Nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen fantasztikus klubban játszhatok. Azt viszont nem akarom, hogy tizenöt év múlva úgy kelljen visszatekintenem a karrieremre, nem hoztam ki belőle a legtöbbet. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az új tulajdonosi háttérrel bíró, az angol Premier League-ben negyedik helyen záró Newcastle United szemelte ki magának Szoboszlait, a Bundesligával foglalkozó podcastünkben is hosszabban beszélgettünk róla.

A német Sky Sport kedden reggel azt írta: továbbra is Szoboszlai Dominik az első számú kiszemelt a Newcastle Unitednél, amely a televíziós csatorna információi szerint már egyeztetett is a magyar játékos menedzsmentjével. 

A Sky Sport úgy értesült, az észak-angol csapatnak nem okozna gondot Szoboszlai 70 millió eurós kivásárlási ára, valamint fizetési igénye sem.

Csakhogy: a posztra van egy másik kiszemeltjük, James Maddison. A Premier League-ből búcsúzott Leicester City középpályása biztosan távozik klubjától, piaci értéke a Transfermarkt adatai alapján 55 millió euró. A kétszeres angol válogatott Maddison az elmúlt szezonban 30 mérkőzésen 10 gólt és 9 gólpasszt jegyzett a Premier League-ben. Az angol sajtó szerint mellette szólhat, hogy ismeri a közeget, hiszen öt idényt lehúzott már az angol élvonalban.

A német televíziós csatorna szerint a Newcastle United csak egy támadó középpályás szerződtetésében gondolkodik, így amennyiben Szoboszlai Dominik érkezik, James Maddison biztosan nem, és fordítva.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok