Index Vakbarát Hírportál

Kábítószer-birtoklás miatt is állítottak elő Európa-liga-döntőre érkező szurkolókat

2023. június 1., csütörtök 14:25

Tizennégy szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő a rendőrök a labdarúgó Európa-liga Budapesten tartott döntőjének napján, szerdán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján csütörtökön.

A Puskás Arénában több mint 61 ezer néző előtt tartották a finálét, amelyen a Sevilla 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 4–1-re legyőzte az AS Romát.

A BRFK azt írta, a döntőre mintegy 16 ezer olasz és 13 ezer spanyol drukker érkezett Budapestre, valamint számos hazai és más országból érkező szurkoló követte élőben a mérkőzést.

A döntő napjára, valamint az azt megelőző és azt követő napra Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros több kerületére. A rendőrség kiemelt jelenlétet biztosított a stadion és a szurkolói zónák környékén, valamint a szurkolók várható útvonalain.

A rendőrség tájékoztatása szerint a mérkőzés napján a rendőrök tizennégy szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő.

Két lengyel, egy olasz és egy magyar állampolgárt garázdaság, egy német állampolgárt rendbontás, nyolc lengyel állampolgárt kábítószer birtoklásának gyanúja miatt, egy további lengyel állampolgárt pedig pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Közülük a garázdaság miatt elfogott két lengyel és a rendbontás miatt elfogott német állampolgárt őrizetbe is vették.

Pirotechnikai eszközzel visszaélés szabálysértés miatt egy olasz állampolgárra szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök – áll a közleményben.

Rovatok