Index Vakbarát Hírportál

Fieszta a köbön: még a Sevilla drukkerei is az El-trófeával ünnepeltek a Puskásban

2023. június 1., csütörtök 10:13

Fergeteges ünneplést rendeztek a Sevilla labdarúgói és szurkolói a Puskás Arénában szerda este, miután José Luis Mendilibar együttese az Európa-liga döntőjében tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult az AS Románál.

A találkozó egy nemzetközi kupadöntőhöz méltón végig tartogatott izgalmakat, a színvonal azonban ennek ellenére közepes maradt, és az átlag feletti iram is csupán a rendes játékidőre volt jellemző, utána ugyanis már a fáradtság játszotta a főszerepet. No meg a tizenegyesek…

Talán a sors akarta ezt: a tizenegyesekre a kisebb létszámú, a mérkőzés nagy részében éppen ezért a hangpárbajban alulmaradó spanyol tábor előtt került sor. A Sevilla-drukkerek így viszont közvetlen testközelből élhették át, ahogyan a sorozatban egyeduralkodó klubjuk hetedszer is csúcsra jutott.

Amint eldőlt a párharc és a kupa sorsa, a szurkolók közül többtucatnyian rohantak be a pályára – ennek az európai szövetségnél aligha örültek, és az amúgy kifogástalan rendezést illetően alighanem lesz folytatása és következménye.

Azt már nem tudjuk meg, hogy a nagyobb létszámú olasz drukkerek – akiknek sorait megannyi magyar Roma-szimpatizáns erősítette  milyen hőfokú ünneplést rendeztek volna, a spanyolokét azonban nehéz lett volna felülmúlniuk.

Spanyolokét, mármint a csapatot illetően. Mert a játékosok között a nemzetközi trendeknek megfelelően jóformán mutatóban akadt helyi, jelen esetben spanyol futballista. Volt viszont mellettük marokkói, francia, szerb, brazil, horvát, argentin, holland, aminek a lefújás utáni ünneplésben jelentősége is volt: sokan közülük szoknyaként tekerték fel nemzeti lobogójukat.

Mindez persze a Sevilla drukkereit sem nagyon zavarta, főként, amikor kiugró nemzetközi eredmény párosul az amúgy vesszőfutásos idényük végére.

Tekintse meg képgalériánkat a szerda esti ünneplésről, élje át a spanyolok boldog pillanatait, amit az Andalúziából érkezett vendégek magukkal visznek!

(Borítókép: A Sevilla szurkolói ünnepelnek a trófeával. Fotó:  Marko Djurica / Reuters )

Rovatok