Index Vakbarát Hírportál

A PSG szerint Messi edzője rosszul fogalmazott, amikor a játékos távozásáról beszélt

2023. június 2., péntek 09:25

Lionel Messi távozik a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatától Christophe Galtier vezetőedző szavai szerint. A tréner állítását a tegnapi nap folyamán a klub cáfolta.

A szakember csütörtökön újságíróknak beszélt arról, hogy az argentin futballista szombaton, a Clermont elleni bajnokin lép utoljára pályára a csapatban.

Abban a kiváltságban volt részem, hogy a világ valaha volt legjobb játékosát edzhettem. Ez lesz az utolsó mérkőzése a Parc des Princes-ben, és nagyon remélem, hogy meleg fogadtatásban részesül 

– mondta a tréner.

A PSG nem sokkal később cáfolta a vezetőedző Messi távozásával kapcsolatos szavait:

Christophe Galtier nem egészen helyesen fogalmazott. Úgy értette, hogy a Clermont elleni meccs lesz az utolsó ebben a szezonban Messi és a PSG számára.

A nemzetközi sajtóban már május elején hírt adtak a hétszeres aranylabdás, decemberben világbajnoki címet nyert argentin játékos távozásáról. Május elején klubja engedélye nélkül utazott Szaúd-Arábia, majd az edzéseken sem jelent meg, így a vezetőség két hétre felfüggesztette minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Lionel Messi jövőjével kapcsolatban rengeteg spekuláció született az elmúlt hetekben, mely nagy része a szaúdi al-Hilal csapatával kapcsolatos. Mint ismert, a szaúdiak emberi ésszel szinte felfoghatatlan, 600 millió eurót (225 milliárd forint) fizetnének egy évre a világbajnoknak, amely több mint kétszerese a már a Közel-Keleten futballozó Cristiano Ronaldo bérének.

A 35 éves sztárnak júniusban jár a le a szerződése a PSG-nél, így ingyen távozhat.

Messi 2021 augusztusában hagyta el előző klubját, az FC Barcelonát – amelynek 2000 óta volt a tagja  és igazolt a Paris Saint-Germainhez, ahol két idényt töltött, de különösebb sikereket nem ünnepelhetett. Ugyan kétszer megnyerte csapatával a francia bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában nem jutott tovább egyik szezonban sem a nyolcaddöntőnél. 

Rovatok