Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi meghozta döntését: a tengerentúlon folytatja

2023. június 7., szerda 16:14

Egybehangzó és megbízható sajtóhírek szerint Lionel Messi az amerikai Inter Miaimi csapatában folytatja, miután otthagyta a francia Paris Saint-Germaint.

A Barcelona-legenda Lionel Messi visszautasítja az iszonyatos pénzekkel járó szaúdi ajánlatot az Al-Hilaltól, és az Inter Miamiban folytatja – írta a BBC, majd ezzel egybehangzó híreket közölt nem sokkal később a futballvilág legjobban értesült bennfentese, Fabrizio Romano is. A szerződésének része néhány új szponzor is, mint az Adidas vagy az Apple. A hétszeres aranylabdásnak felnőtt pályafutása során ez lesz az első klubja Európán kívül.  

Az argentin világbajnok Európában szeretett volna maradni, de sehonnan nem kapott olyan ajánlatot, amelyre rábólintott volna. Szaúd-Arábiából olyan szerződéssel keresték, amellyel anyagi szempontból más klub nem tudta felvenni a versenyt, ő azonban ennek ellenére sem szeretett volna még ott játszani.

Európán belül leginkább nevelőegyesületéhez, az FC Barcelonához szerezett volna visszatérni, viszont a pénzügyi fair play-szabály miatt ez nem valósulhat meg a BBC szerint – ezzel egy időben viszont más sajtóhírek pedig arról szóltak, hogy ez már nem akadály.

Arról is több helyen olvasni, hogy az Inter Miami akár egyből kölcsön is adhatja Messit az FC Barcelonának, ami adott esetben a kecske és káposzta tipikus esete is lehetne. ha ehhez a megfelelő kiskapukat nyitva és nem zárva találják, de egyelőre ez az opció nem realitás.

Az MLS-ben szereplő, David Beckham által tulajdonolt Inter Miami mellett több érv is szól, a futball szakmai részén kívül. Köztük az életstílust és a remek szponzori megállapodásokat – melyek túlmutatnak a labdarúgáson – említi a BBC. Fabrizio Romano arról írt, hogy a döntés végleges, az üzletet megkötötték a felek, Messi szabadon igazolhatóként távozik a tengerentúlra. A felek értesítették a Barcelonát is a döntésről, amely visszafordíthatatlan – teszi hozzá Romano.

Az argentin világsztár a következő órákban hivatalos keretek között mindent tisztázhat klubváltásával kapcsolatban.  

Elvileg Messi és a családja sem preferálta volna a Közel-Keleten való letelepedést, sőt, Messinek van is egy ingatlanja Miamiban, amit jelenleg bérbe ad. 

(Borítókép: Lionel Messi 2023. június 4-én. Fotó: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok