Index Vakbarát Hírportál

Messi már most népszerűbb Amerikában, mint bármelyik NFL- vagy NHL-csapat

2023. június 9., péntek 15:40

Megbolondul az Egyesült Államok sporttársadalma, miután hivatalos lett: az Inter Miami csapatában folytatja pályafutását a hétszeres aranylabdás Lionel Messi. A részben David Beckham tulajdonában álló klub egyetlen nap alatt többszörösére növelte rajongótáborát.

Szerda délután lett hivatalos, hogy a világbajnok Lionel Messi a Paris Saint-Germaintől a tengerentúli profi ligában szereplő Inter Miamihoz szerződik. A floridai csapat mindössze négy éve létezik, jelenleg a Major League Soccer keleti konferenciájának utolsó helyén áll, tehát a liga leggyengébb csapatai közé tartozik.

Mielőtt bejelentették volna, hogy az argentin világsztár a klubnál folytatja pályafutását, nagyjából egymillió követővel rendelkezett az Inter Miami közösségi médiaprofilja, amely szám a hivatalos hírek után közel egy nap leforgása alatt a hatszorosára növekedett.

Sőt azóta már a részben David Beckham tulajdonában álló klub lett a tengerentúl egyik legnépszerűbb sportcsapata, és több követővel rendelkezik, mint bármelyik NFL- (amerikai-futball), MLB- (baseball), vagy NHL- (jégkorong) csapat.

Ráadásul az Inter Miami mérkőzéseire szóló jegyárak is egy pillanat alatt kilőttek: míg Lionel Messi érkezése előtt nagyjából 20-30 dollárért is lehetett belépőt váltani a találkozókra, úgy már a legolcsóbb jegyek 300 dollár körül kezdődnek, kizárólag az argentin érkezése miatt. Ennek ellenére Nick Marsman, a klub tartalékkapusa úgy látja, jelenleg nincsenek felkészülve egy ekkora világsztár érkezésére.

Én úgy gondolom, ez a klub nincs felkészülve Messi érkezésére. Ideiglenes stadionunk van, aminek rendes beengedő kapui sincsenek, az emberek csak úgy besétálhatnak a pályára, és biztonsági személyzet nélkül hagyjuk el a stadiont. Szerintem nem vagyunk felkészülve

– mondta a 32 éves hálóőr az ESPN-nek. Nem véletlenül szólnak már arról a hírek, hogy az Inter Miami jelenlegi, 18 ezer férőhelyes stadionja értelemszerűen kicsi lesz, így a hazai mérkőzéseket a 65 ezer néző befogadására alkalmas Hard Rock Stadionban rendezhetik meg, amely az NFL-ben szereplő Miami Dolphins otthona.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok