Index Vakbarát Hírportál

Százmillió eurós kivásárlási árat kap, mégis Portugáliába igazol Kerkez Milos

2023. június 12., hétfő 10:26

Ugyan az elmúlt hetekben úgy tűnt, dugába dől a tavasszal beharangozott transzfer, és Kerkez Milos helyett mást igazol a Benfica a csapat bal oldalának megerősítésére, Portugáliából érkező információk szerint fordult a kocka! A rekordbajnok ugyanis megállapodott az AZ Alkmaarral Kerkez átigazolási díjáról – jelentette a Correio da Manha.

Portugál sajtóhírek szerint a két klub hétvégén ült ismét tárgyalóasztalhoz, és végül sikerült egy kölcsönösen előnyös megállapodásra jutni. Korábban a Benfica még sokallta Kerkez 20 millió eurós kivásárlási árát, és ezért más alternatíva után nézett volna a nyáron a Bayer Leverkusenhez igazoló Álex Grimaldo pótlására. Csakhogy a vasárnapi egyeztetés után arra jutottak a portugál rekordbajnok és a magyar válogatott szélsőt jelenleg foglalkoztató AZ Alkmaar képviselői, hogy a korábbinál valamivel olcsóbban, cserébe Kerkez játékjogának 15 százalékát megtartva engedi el a holland klub Kerkezt.

Sajtóhírek szerint az AZ számára azért is volt vonzó ez a megoldás, mert a Benfica 100 millió eurós kivásárlási árat épít majd a futballista szerződésébe, azaz a jövőben akár a mostanihoz hasonló összeg ütheti még a hollandok markát.

A Correio da Manha szerint Kerkez öt évre ír alá a 37-szeres portugál bajnoknál, aki nyáron minden lehetőséget megkap majd ahhoz, hogy kezdőjátékossá váljon a Benficában.

Az ETO FC Győrben nevelkedett, később az AC Milant is megjárt hatszoros válogatott labdarúgó sajtóhírek szerint már májusban megállapodott átigazolása személyes feltételeiről a portugálokkal, csupán a két klubon múlt, hogy eddig nem dőlt el a csapatváltása.

Rovatok