Index Vakbarát Hírportál

Rudi Garciát nevezték ki az olasz bajnok Napoli kispadjára

2023. június 15., csütörtök 22:10 | aznap frissítve

Az olasz bajnok Napoli bejelentette, hogy Rudi Garcia veszi át Luciano Spalletti helyét a csapat kispadján.

Immár hivatalos, hogy Rudi Garcia követi Luciano Spallettit a Napoli kispadján, miután az olasz bajnok a hivatalos Twitter-oldalán bejelentette az új vezetőedző érkezését – írja a football-italia.net.

„Aurelio De Laurentiis elnök örömmel jelenti be, hogy Rudi Garcia a Napoli új vezetőedzője. Üdvözöljük a klubnál, és sok sikert kívánunk neki” – áll a klub hivatalos közleményében.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy az 59 éves francia edző hány évre írt alá a friss Serie A-győzteshez.

Az olasz bajnokság nem lesz új terep Garciának, ugyanis 2013 és 2016 között a fővárosban dolgozott, és a Roma vezetőedzője volt. Legutóbb pedig Szaúd-Arábiában, az al-Nasszrnél Cristiano Ronaldóék edzője volt, ám elvesztette az uralmát az öltöző felett, és az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy rosszra fordult a kapcsolata a portugál klasszissal és a csapattársaival, ezért áprilisban menesztették.

Luciano Spalletti nagy meglepetésre május végén bejelentette, hogy távozik a Napoli éléről, miután a csapat 1990 után először megnyerte a Serie A-t – pedig egy évig még érvényes volt a szerződése.

Spaletti szabad ember. Ha valaki odajön hozzád azzal, hogy megtett mindent, amire képes, és egy korszak véget ért az életében... Azt mondta, hogy szeretne egy évet pihenni. Mit kellene tennem, hogyan mondhatnék neki nemet? Rengeteget adott a klubnak, és köszönettel tartozunk neki. Az az egyetlen helyes út, ha azt csinálhatja, amit szeretne

mondta akkor De Laurentiis.

Az utód keresése most véget ért, Rudi Garcia személyében a Lille-el francia bajnok (2011), Francia Kupa-győztes (2011), a Marseille-el Európa-liga ezüstérmes (2018) vezetőedző érkezik a Napoli élére.

Rovatok